Foto: LETA

Septembra pēdējā nedēļā TV3 šovā Gandrīz ideālas vakariņas tiekas sabiedrībā zināmi citu tautību ļaudis, lai iepazīstinātu viens otru un skatītājus ar savas tautas tradicionālajiem kārumiem. Jau pirmais vakars libāņu stilā izdevās necerēti jestrs – namatēvs nebaidījās visai asi izteikties par latviešu virtuvi un piedāvāja viesiem pavisam neredzētus labumus.

Nedēļas gaitā ar čigānu virtuvi iepazīstinās dziedātājs Rinaldo jeb Ritvars Sunītis, igauņu ēdienus gatavos bijusī Superbingo vadītāja Liene Stepena, sarunu šovu vadītāja Natālija Ābola atklās krievu virtuves burvību, labāko no Itālijas prezentēs Roberto, bet raidījumu ciklu atklāja ārsts Hosams Abu Meri, atklājot viesiem noslēpumaino libāņu virtuvi.

Ārstam virtuvē palīdzēja arī viņa sieva - bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri, kuru ārsts mīļi pavilka uz zoba par to, ka viņa pēdējā laikā beidzot iemācījusies gatavot pati. Sarunas gaitā atklājās, ka Hosama un Lindas viedoklis ēdiena jautājumos bieži vien nesakrīt, jo libānim latviešu ēdieni īsti pie sirds neiet.

Neparastā izskata dēļ Hosamu īpaši biedē gardā latviešu pupiņu zupa - ārsts šausminājās, kā var ēst viru, kurā peld milzu kājas locītava. Toties viņš brīnās, kāpēc Latvijā neēd svaigas aknas - ar ķiploku mērcīti tās esot ļoti gardas.

Pirms ķeršanās pie maltītes Hosams iepazīstināja viesus ar Libānu, parādot iedvesmojošu video, kurā atklāj savas dzimtenes patieso burvību. Uzkodām saimnieks bija izvēlējies trīs tradicionālos gardumus no Libānas lielā uzkodu klāsta, noslēgumā iepriecinot viesus ar graķīti.

Pamatēdiens ar nosaukumu Kafta bil sunij šokēja visus vakara viesus. Ja Roberto kā itālis uztraucās, kāpēc viņa iecienītie makaroni ir tumši, citi brīnījās, kāpēc tiem klāt ir rīsi. Tomēr Roberto atzinās, ka, lai gan sākumā uz ēdienu skatījies šķībi, taču beigās bijis tīri pieņemami. Toties ēdiens ļoti gāja pie sirds Rinaldo.

Vakars noslēdzās ar varen jestrām izklaidēm - arābu dejām un ūdenspīpes baudīšanu. Saldajā Hosams piedāvāja neparastu desertu. Ābola atzinās, ka desertu vērtē ar trijnieku, taču galu galā visi bija varen apmierināti. Hosams par vakaru saņēma 38 punktus, kas pirmajam vakaram ir pat ļoti augsts vērtējums. Nedēļas izskaņā labākais pavārs saņem kruīza ceļojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!