Foto: LETA
Šoruden izplatījās runas, ka pēc ilgiem darba gadiem Latvijas Televīziju (LTV) nolēmis pamest populārais ziņu raidījumu vadītājs Arnis Krauze (attēlā) – lai gan iesākumā pats Krauze šīs baumas noliedza, šonedēļ LTV pārstāvji apstiprinājuši šo faktu.

Vēl novembra izskaņā Krauze sarunā ar portālu Nozare.lv noliedza, ka grasoties pamest darbu sabiedriskajā televīzijā, lai sāktu darbu citā medijā, bet portālam Diena.lv trešdien Panorāmas producente un LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane apstiprināja, ka pēc 17 gadu darba Krauze tomēr LTV pamet.

Tiesa, Neimanes rīcībā nav informācijas par to, kādi ir Krauzes nākotnes plāni, bet viņa atzina, ka par šāda līmeņa profesionāļa zaudējumu Latvijas Televīzijai "ir žēl", tomēr Krauzes izvēle ir "saprotama".

Pats Krauze, kurš no komentāriem par aiziešanu no LTV pagaidām bija atturējies, trešdien savā Twitter profilā atzinis, ka ir "samulsis no šīs uzmanības" un vēlas "vien godīgi darīt savu darbu".

"Latvijas Televīzija ir kārtējo pārmaiņu priekšā, un esmu nolēmis, ka pārmaiņas vēlos arī es. Iemesli dažādi un lēmums man emocionāli smags," vīterojis Krauze un atzinis, ka šajā darbā viņam visa jaunāko laiku Latvijas vēsture bijusi acu priekšā. 

Komentējot Krauzes lēmumu pamest ziņu raidījuma Panorāma vadītāja amatu, LTV valdes loceklis Edgars Kots norādījis, ka "Arnis Krauze, strādājot tieši Latvijas Televīzijā, kļuva par vienu no redzamākajiem un profesionālākajiem Latvijas žurnālistiem, kura kvalitātes novērtējuši gan skatītāji, gan kolēģi, gan oponenti un konkurenti", bet žurnālista lēmums pieņemt jaunus izaicinājumus esot loģisks solis karjeras attīstībā, un Kots vēl viņam veiksmi.

Ir izskanējušas runas, ka Krauze varētu pievienotos TV3 komandai un turpināt ziņu lasīšanu šajā televīzijas kanālā, bet TV3 sabiedrisko attiecību pārstāve Marta Zandersone DELFI Izklaidei šīs runas komentēt pagaidām atsacījās.

Jau vēstīts, ka šoziem Latvijas Televīzija piedzīvos lielas izmaiņas - darbu Ziņu dienestā nolēmis atstāt tā līdzšinējais vadītājs Dzintris Kolāts, kā arī Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

Šo pārmaiņu dēļ kuluāros izskanējušas arī runas par to, ka darbu LTV grasās pamest žurnālists Jānis Geste, kurš gan šīs baumas sarunā ar DELFI Izklaide, sirsnīgi smejoties, noliedza.

"Es pieļauju, ka tagad ir sākusies tāda baumu sērga. Man konkrētu piedāvājumu no citiem medijiem nav bijis, un pagaidām es neko neapsveru," skaidroja Geste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!