Holandiešu režisors Jērans Volfs ar brīvprātīgo palīdzību izveidojis 150 sekunžu garu klipu, kurā redzamas cilvēku sejas vecumā no dzimšanas līdz 100 gadiem, lai uzskatāmi parādītu novecošanas procesu.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, īstenojot savu ieceri, Volfs uzrunājis cilvēkus Amsterdamas ielās, palūdzis pievērsties kamerai un nosaukt savu vecumu. Pēc tam viņš apvienojis visus kadrus vienā video, kas liek aizdomāties par to, cik ātri paiet laiks.

Klipa sākumā redzams mazulis, kurš nav vēl pat gadu vecs. Tik mazs bērns, protams, savu vecumu nenosauca, bet parādīja vien mēli. Klusēja arī gadu vecs puika. Turpretī pārējie projekta dalībnieki - no divu līdz 100 gadu vecumam - režisora lūgumu izpildīja. Sižetu noslēdz smaidoša simtgadīga holandiešu večiņa.

Režisors atzinis, ka bez problēmām filmējis jauniešus un vidēja vecuma ļaudis. Ar bērniem un ļoti veciem cilvēkiem tomēr radušās problēmas.

Mazu bērnu filmēšanai nereti pretojušies vecāki, bet veci cilvēki sliktas veselības dēļ salīdzinoši reti iziet uz ielas, tāpēc viņi meklēti pansionātos. Visgrūtāk esot bijis atrast 99 gadus veco modeli - bijuši vajadzīgi četri mēneši, līdz sameklēta atbilstoša sieviete.

Jērana Volfa kolekcijā, kuras veidošana sākta 2011. gada oktobrī, ir ne tikai eiropieši, bet arī citu rasu cilvēki, kas apmetušies uz dzīvi Holandes galvaspilsētā - gan tumšādainie, gan aziāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!