Foto: Mango

Trešdienas pievakarē Latvijas Televīzijā (LTV) plašāka publika tika iepazīstināta ar jauno Latvijas televīzijas projektu – seriālu Būt mīlētai, kura pirmā sērija skatītāju vērtējumam tiks nodota jau svētdien, 20. martā.

Seriāla prezentācijā bija ieradusies lielākā daļa galveno varoņu atveidotāju - Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska, kurai uzticēt dakteres Ievas loma, viņas labākās draudzenes atveidotāja Agnese Zeltiņa, baņķieris Jaundālderis jeb Normunds Laizāns, medmāsas lomas tēlotāja Dita Lūriņa, kā arī dialogu rakstītāja Ērika Šmeļkova un citi radošas komandas dalībnieki.

Seriālā skatītāji redzēs arī tādu aktierus kā Jānis Reini, Mārtiņu Vilsonu, Arti Robežnieku un citus, bet seriāla radošā komanda pieļauj, ka, laikam ejot, tēlu un līdz ar to piesaistīto aktieru skaits varētu pieaugt.

Seriāla uzņemšana notiek Latvijas Televīzijas 6. studijas telpās, kur agrāk tapa skatītāju iemīļotais seriāls Neprāta cena - viesnīcas telpu vietā tur tagad iekārtots ģimenes ārstes kabinets, kā arī virtuvīte un viesistaba.

Zeltiņa, kurai šoreiz uzticēta komiska loma - viņa tēlo vieglprātīgo dakteres sirdsdraudzeni -, atzina, ka seriāla dekorācijās jūtas ļoti mājīgi , kā arī pauda gandarījumu par iespēju strādāt kopā ar seriāla režisoru Māri Martinsonu, kurš aktieriem "neļaujot melot un taisīt haltūras".

Stāstot par seriāla saturu, Būt mīlētai radošā komanda uzsvēra, ka seriāla sižets esot absolūti oriģināls un ideja nav aizņemta no kāda ārzemju produkta, bet tā mērķis ir likt skatītājiem aizdomāties par saviem līdzcilvēkiem un to, cik laimīgi un mīlēti mēs varam būt.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots atklāja, ka vienas seriāla sērijas izmaksas ir aptuveni 2000 latu, bet līdz šim jaunajā projektā un tā sagatavošanā ieguldīti 53 tūkstoši latu. Seriāla pirmizrāde LTV būs svētdien, 20. martā, bet turpmāk seriālu varēs skatīties katru dienu no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 20.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!