Holivudas mafijas eposs The Godfather (Krusttēvs) plašā kino veidotāju, kritiķu un žurnāla Empire lasītāju aptaujā atzīts par visu laiku labāko filmu.

1972. gadā tapusī Mario Pjūzo romāna ekranizācija ieņēma pirmo vietu vadošā britu kino žurnāla Empire 500 visu laiku labāko filmu sarakstā, kas tika sastādīts, apkopojot kino žurnālistu, režisoru un vairāk nekā 10 000 lasītāju balsojumu. Aptaujā piedalījās tādi režisori kā Kventins Tarantīno, Sems Mendess un Edgars Raits.

Otrās visu laiku labākās filmas gods tika filmai Pazudušā šķirsta meklējumos, bet par trešo labāko tika atzīta Zvaigžņu karu sāgas piektā epizode Impērija dod prettriecienu.

Empire favorīte Bēgšana no Šoušenkas cietuma palika ceturtajā vietā.

Savukārt paša Tarantīno filma Lubene ieņēma devīto vietu, bet 1999. gada lente Cīņas klubs bija visjaunākā no pirmajā desmitniekā iekļuvušajām filmām.

Šīs vasaras kases grāvējs Tumšais bruņinieks saviem šīs vasaras panākumiem kinoteātros un labajām kritiķu atsauksmēm var pievienot vēl vienu atzinību, jo tā kļuva par vienīgo XXI gadsimta filmu, kam izdevās iekļūt pirmajā divdesmitniekā.

Aptuveni 5,4% lasītāju balsoja par šo filmu kā visu laiku labāko, bet 29% to iekļāva savā labāko filmu desmitniekā.

Lai arī Casino Royale ierindojās augstāk par visām pārējām Džeimsa Bonda cikla filmām, tomēr arī tā spēja sasniegt tikai 56. vietu, toties pirmajā sešdesmitniekā iekļuvušas visas triloģijas Gredzenu pavēlnieks filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!