Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 13. aprīļa, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt vairākas jaunas ārvalstu filmas – rūķu kostīmdrāmu Spogulīt, spogulīt: Sniegbaltītes stāsts, šausmu filmu Būda mežā, kā arī daudzu gaidīto režisora Garija Rosa zinātniskās fantastikas antiutopiju Bada spēles (The Hunger Games).

Filmas sižets ir sekojošs: tuvākajā nākotnē sausuma, ugunsgrēku, bada un kara izmocītā Ziemeļamerika pazudīs. Tās vietā rodas Panama - valsts, kas iedalīta Kapitolijā un 12 reģionos. Ik gadu no viena reģiona loterijas veidā tika izvēlēti divi pārstāvji, kas piedalās Bada spēlēs. Daļēji izklaides dēļ, bet daļēji arī bargajā verdzībā pakļautā reģiona vēstures dēļ‚ šī spēle tiek translēta visā Panamā.

24 spēles dalībnieki ir spiesti iznīcināt savus pretiniekus - šajā spēlē noraugās visi valsts iedzīvotāji. Lai spēlē piedalītos kā kalnrūpniecības reģiona sieviešu pārstāve, tiek izvēlēta Katnises jaunākā māsa Prima, bet Katnise piedāvā to nomainīt. Viņa un viņas partneris Pīta būs spiesti cīnīties ar spēcīgajiem un stiprajiem citu reģionu pārstāvjiem, kuri šai spēlei ir gatavojušies visu savu dzīvi.

Filmas Bada spēles oficiālais reklāmas treileris

Galvenajā lomā filmējusies 21 gadu vecā daudzsološā amerikāņu aktrise Dženifera Lourensa (attēlā), kura par lomu filmā Winter's Bone pirms diviem gadiem bija nominēta "Oskara" balvai un piedalījusies arī filmā X-Men: First Class.

Arī pārējās lomās ir visai iespaidīgs aktieru ansamblis - Vudijs Harelsons, Laiems Hemsvorts, Elizabete Benksa, Stenlijs Tuči, Donalds Sazerlends, Tobijs Džonss, Lenijs Kravics un citi.

Lai gan kino un teātra kritiķis Normunds Naumanis filmu nodēvējis par "dimedrola murgu", trīs nedēļu laikā visā pasaulē tā nopelnījusi jau 467 miljonus dolāru, kas ir ļoti labs rādītājs pat Holivudas mērogiem. Pašas filmas ražošanas un reklāmas izdevumi bija 78 miljonu dolāru apmērā.

Redakcijas piezīme. Šodien un turpmāk portāla lasītājiem būs iespēja uzzināt par absolūti visām filmām, kas nonāk uz Latvijas kinoekrāniem. Tā kā tradicionāli kino pirmizrāžu diena ir piektdiena un nereti tiek demonstrētas trīs četras jaunas filmas nedēļā, tad par jaunākajām filmām portālā DELFI Izklaide varat lasīt gandrīz katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!