Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 17. februāra, Latvijas kinoteātris skatāmas četras jaunas mākslas filmas, un viena no tām ir režisora Džo Karnahana izdzīvošanas trilleris Sniegāju gūstekņi (The Grey).

Laiems Nīsons (attēlā) šajā filmā spēlē nevaldāma rupju naftas ieguvēju pulciņa vadoni. Kādu dienu viņu lidmašīna avarē tālajā Aļaskas tundrā. Cīnoties pret nāvējošiem ievainojumiem un briesmīgiem laika apstākļiem, izdzīvojušajiem dotas dažas dienas, lai pieveiktu sniega stihiju.

Tomēr izrādās, ka arktiskais klimats nav vienīgās briesmas avarējušo ceļā. Meklējot ceļu atpakaļ pie civilizācijas, viņiem nākas sastapties ar asinskāru vilku baru, kuri cilvēkus uzskata par iebrucējiem. Sākas nežēlīga cīņa uz spēku izsīkumu robežas, un uzvarētājs tajā var būt tikai viens.

Filmas Sniegāju gūstekņi reklāmas treileris

Filmā ir spēcīga aktieru brigāde, taču galvenā Sniegāju gūstekņu zvaigzne ir leģendārais īru aktieris Laiems Nīsons. Viņš aktīvi filmējas jau kopš septiņdesmito gadu beigām, piedalījies gan nopietnās drāmās, gan pēdējā laikā iecīnījis spriedzes filmas, trīsreiz nominēts "Zelta globusam", vienreiz - "Oskara" balvai (par lomu filmā Šindlera saraksts).

Filma uz lielajiem ekrāniem iznāca 27. janvārī un saņēma labas kritiķu atsauksmes. Arī citu valstu skatītāji ir novērtējuši filmas potenciālu, tāpēc divu nedēļu laikā tā gandrīz dubultojusi savus ienākumus - ar 25 miljonu ASV dolāru lielu budžetu īsā laikā tā jau nopelnījusi 45 miljonus.

Redakcijas piezīme. Šodien un turpmāk portāla lasītājiem būs iespēja uzzināt par absolūti visām filmām, kas nonāk uz Latvijas kinoekrāniem. Tā kā tradicionāli kino pirmizrāžu diena ir piektdiena un nereti tiek demonstrētas trīs četras jaunas filmas nedēļā, tad par jaunākajām filmām portālā DELFI Izklaide varat lasīt gandrīz katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!