Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 17. februāra, Latvijas kinoteātris skatāmas četras jaunas mākslas filmas, un viena no tām ir par "popmūzikas karalieni" dēvētās amerikāņu dziedātājas Madonnas jaunā melodrāma Mēs. Ticam mīlestībai (oriģinālā - W.E.).

Filma vēsta par patiesiem notikumiem, kas savulaik satrauca visu sabiedrību - Lielbritānijas karaļa Eduarda VIII romānu ar amerikānieti Volisu Simpsoni. Iepazīšanās brīdī ar princi Eduardu Simpsone bija precējusies, bet karalim, ja viņš izdomātu ar viņu precēties, būtu jāatsakās no troņa. Taču arī tas nespēja likt šķēršļus viņu mīlestībai.

Šī ir otrā Madonnas filma režisores kārtā (pirmā bija Filth and Wisdom 2008. gadā), un, kā raksta Normunds Naumanis, "ja kritiķi, kuri apvīpsnājuši filmu, nezinātu režisores vārdu, viņi apzvērētu, ka tā ir augstu standartu melodrāma ar labiem aktierbarbiem".

Filmas Mēs. Ticam mīlestībai reklāmas treileris

Filmā, kuras pirmizrāde notika Venēcijas kino festivālā, risinās divi paralēli mīlas stāsti gan tagadnē, gan pagātnē, un Madonna savā filmā nodarbinājusi ne tik labi pazīstamus aktierus - tie ir Ebija Korniša, Andrea Risenboro, Džeimss D'Arsijs un Oskars Aizaks.

Tiesa, sākotnēji uz galvenajām lomām pretendējuši arī vairāki pazīstami aktieri, piemēram, Eimija Adamsa, Vera Farmiga un Jūens Makgregors, bet viņi pie lomām netika. Starp citu, Madonna atzinusies, ka filmas tapšanā viņai palīdzējuši abi bijušie vīri - aktieris Šons Pens un režisors Gajs Ričijs.

Redakcijas piezīme. Šodien un turpmāk portāla lasītājiem būs iespēja uzzināt par absolūti visām filmām, kas nonāk uz Latvijas kinoekrāniem. Tā kā tradicionāli kino pirmizrāžu diena ir piektdiena un nereti tiek demonstrētas trīs četras jaunas filmas nedēļā, tad par jaunākajām filmām portālā DELFI Izklaide varat lasīt gandrīz katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!