Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 17. februāra, Latvijas kinoteātris skatāmas četras jaunas mākslas filmas, un viena no tām ir režisora McG detektīvkomēdija Tātad... karš! (This Means War) ar apburošo Rīzu Viterspūnu (attēlā) galvenajā lomā.

Filmas sižets ir sekojošs: ja esi slepenais aģents, privātās problēmas dzīves varētu būt risināmas vieglāk - tev ir ieroči, slepena informācija un traucēklis pat nemanīs, ka tiek "novākts no ceļa". Bet ko iesākt, ja pa kājām maisās labākais draugs, kurš ir tavs kolēģis? Un runa ir par meitenes uzmanību?

Divi CIP aģenti, labākie draugi, uzsāk spraigu cīņu viens pret otru, kad atklājas, ka abi ieskatījušies vienā un tajā pašā meitenē. Viņu sāncenšu neitralizēšanas metodes ir amatam atbilstošas - spiegs pret spiegu cīnās, pielietojot visu profesijai un amatam pieejamo arsenālu.

Filmas Tātad... karš! reklāmas treileris

Galvenajā lomā ir 35 gadus vecā amerikāņu aktrise Rīza Viterspūna, kura pirms sešiem gadiem saņēma "Oskaru" kā labākā aktrise par darbu biogrāfiskajā filmā Walk the Line. Viņas partneri ir Holivudas uzlecošās zvaigznes Kriss Pains un Toms Hārdijs, bet vēl filmā piedalās Tils Šveigers, Eindžela Baseta un citi.

Savukārt režisors McG (īstajā vārdā Džozefs Makgintijs Nikols) sevi jau sen pieteicis ar viegla rakstura izklaides filmām - viņa kontā ir tādas filmas kā Charlie's Angels (2000 un 2003), We Are Marshall (2006) un šobrīd pēdējā Terminatora sāgas daļa Terminator Salvation (2009).

Filmas Tātad... karš! budžets ir 70 miljoni ASV dolāru, bet cik tā nopelnīs, rādīs laiks - filma uz kinoekrāniem iznāk vienlaicīgi gan Amerikas Savienotajās Valstīs, gan Latvijā.

Redakcijas piezīme. Šodien un turpmāk portāla lasītājiem būs iespēja uzzināt par absolūti visām filmām, kas nonāk uz Latvijas kinoekrāniem. Tā kā tradicionāli kino pirmizrāžu diena ir piektdiena un nereti tiek demonstrētas trīs četras jaunas filmas nedēļā, tad par jaunākajām filmām portālā DELFI Izklaide varat lasīt gandrīz katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!