Foto: DELFI

Pašmāju reperis un mūziķis Gatis Irbe jeb Gacho (attēlā) iejuties jaunā ampluā un sava talanta cienītājiem piedāvā īsfilmu Krēsls, kurā pats arī atveido galveno lomu.

Īsfilma tapusi pirms diviem gadiem un daudzo pienākumu dēļ uz ilgu laiku nogrimusi aizmirstībā, tomēr, tuvojoties Ziemassvētkiem, reperis nolēmis, ka pienācis laiks savu un režisora Sergeja Skripas veikumu nodot arī skatītāju vērtējumam.

Filmiņa ir četras minūtes gara, un tās laikā Gacho, kurš redzams sēžot uz krēsla uz teātra Artelis skatuves, nepasaka ne vārda, kā arī nemaina ne ķermeņa pozu, ne sejas izteiksmi.

"Īsfilmā nav paslēpta neviena āķa - tā ir radīta kā palīglīdzeklis cilvēku fantāzijas atraisīšanai. Ar šo darbu mēs, filmas veidotāji, vēlamies cilvēkus pamudināt apstāties no ikdienas skrējiena un vismaz uz četrām minūtēm atslābināt savu prātu, veltot laiku pārdomām.

Skatoties šo filmu, katrs aizdomāsies par ko citu. Iespējams, daļa cilvēku jutīsies saniknoti, ka tie četras minūtes gaidīja kādu darbību vai pārsteigumu, bet tie tā arī nesekoja. Mūsu mērķis bija piesaistīt uzmanību kam konkrētam, tomēr reizē nenoteiktam, tā ļaujot izpausties pašiem un aizmirsties savā domu lidojumā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Gacho.

Īsfilmā nav izmantota montāža, un mūziķis kameras priekšā redzams no filmēšanas pirmās līdz pēdējai sekundei.

Taujāts, vai Gacho nav bijis grūti saglabāt nopietno un nemainīgo sejas izteiksmi, reperis atbild noliedzoši.

"Gadu gaitā, acīmredzot, esmu kļuvis nopietns un ar koncentrēšanos nebija problēmu. Nedaudz traucēja vien ķiķinošie draugi, kas bija apkārt, tomēr, kad palūdzu, lai tie beidz smieties vai vismaz aizgriež muguras, viss bija kārtībā," filmas tapšanas procesu atminas multimākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!