Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas un Polijas stadionos šobrīd norisinās Eiropas čempionāts futbolā, un, kā jau ierasts šāda mēroga pasākumos, nākas rēķināties ne tikai ar skaistu spēli, bet arī ar fanu sarīkotajām nekārtībām.

Tradicionāli par lielākajiem nekārtību cēlājiem tiek uzskatīti britu, itāļu, holandiešu un krievu futbola fani, bet izrādās, ka no viņiem cenšas neatpalikt arī zviedri - viņi, lielā pulkā dodoties uz spēli, nekautrējās arī masveidā pačurāt pilsētas iedzīvotāju un milicijas acu priekšā.

Kā vēsta Ukrainas ziņu aģentūras, vairums zviedru fanu par savu "brīvdabas tualeti" bija izvēlējušies darījumu centru Парус netālu no Kijevas Olimpiskā stadiona.

Pēc spēles pilsētas domes opozīcijas deputāts Aleksandrs Briginecs gan pavēstīja, ka šajā situācijā nav vainojami futbola fani, bet gan pilsētas vadība, kas nav izvietojusi tualetes zviedru fanu gājiena maršrutā.

"Katrs no mums var atrasties zviedru vietā. Tā ir vadības kļūda, jo nav nodrošināts pietiekams biotualešu skaits. Toties ir izveidotas daudzas vietas, kur var nopirkt alu. Tas dod ienākumus. Bet vadība nav padomājusi, ka katrai alus glāzei ir attiecīgas sekas.

Var saprast cilvēku, kas to vienkārši fiziski vairs nevar izturēt. Pretējā gadījumā tā ir uzvedības problēma. Bet kopumā vainīga ir pilsētas vadība un čempionāta organizētāji. Līdzjutēju vaina ir trešajā vietā," uzskata deputāts.

Zviedri savu pirmo maču šajā čempionātā zaudēja - viņi ar rezultātu 1:2 piekāpās mājiniekiem ukraiņiem, kuru rindās divas reizes rezultatīvi izcēlās Andrejs Ševčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!