Foto: LETA

Trešdienas, 20. jūnija, vakarā Rīgas Rātslaukumā pirmo reizi Latvijas vēsturē notika milzīgs jogotāju pasākums Sveiciens saulei, kas veltīts garākajai dienai gadā. Pilsētas centrā kopā vingroja vairāk nekā 200 cilvēki – gan profesionāļi, gan jauni jogas interesenti.

Akcijā, kuru organizēja portāls Yoga Addiction kopā ar sporta klubu Atlētika, piedalījās dažādas jogas skolas, studijas un grupas no visas Latvijas un bija aicināti piedalīties tika visi interesenti

Organizatoru iecere bija piedzīvot tādus pašus panākumus kā pagājušogad Ņujorkā, kad  vasaras saulgriežu dienā Taimskvērā tika sarīkots vērienīgs jogas maratons. Tas latviešiem arī veiksmīgi izdevies - Sveiciens saulei kļuvis par vērienīgāko jogas akciju Latvijas vēsturē, un rīkotāji cer to pārvērst par ikgadēju tradīciju, ar katru gadu arvien to uzlabojot un piesaistot vairāk ļaužu.

Akcijā piedalījās gan cilvēki, kas ikdienā aizraujas ar jogu, gan vienkārši interesenti, gan ārzemju viesi. Enerģiski vingroja pat mazi bērniņi un jau sirmi ļaudis.

Sinhronā vingrošana notika bungu ritmu pavadībā, bet vingrojumus demonstrēja speciāli apmācīti jogas eksperti. Asanas jeb jogas pozas vingrojumu virknē bija vismaz daļēji pazīstamas ikvienam, kurš jebkad ir saskāries ar jogu, jo tas esot pasaulē slavenākais jogas vingrojumu kopums. Sesija ilga apmēram pusstundu.

Tieši 20. jūnija vakarā pasākums notika tāpēc, ka šī diena oficiāli dēvējama par gada garāko dienu - vasaras saulgriežiem - tas ir svarīgs ģeogrāfisks un astronomisks notikums visā Saules sistēmā.

Vasaras saulgriežus kā vienu no svarīgākajiem gada svētkiem atzīmē senās slāvu un Baltijas tautas, tāpēc pasākuma organizatori cer, ka turpmāk ar saules sveicināšanas pasākumu Rīgā tiks aizsākti tradicionālie Jāņu gaidīšanas pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!