Foto: DELFI

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienību Mozaīka īsi pirms jau šajā nedēļas nogalē Rīgā gaidāmā vērienīgā sadraudzības pasākuma – Baltijas praida, izveidojusi īpašu sociālo akciju, kurā populāri cilvēki aicina nevērtēt cilvēkus pēc viņu sociālās orientācijas.

Pirmajā sociālajā reklāmā piedalās un līdzcilvēkus iecietīgus pret minoritātēm būt aicina populārais grupas Instrumenti solists Jānis Šipkēvics jeb Shipsi (attēlā), TV seja Elīna Doļģe, mūziķis Goran Gora, polittehnologs Jurģis Liepnieks un jaunā dizainere Elīna Dobele.

"Kas tev nāk prātā, kad saku - Leonardo da Vinči?" sociālajā reklāmā jautājumu uzdod Shipsi. Slavenības piedāvā atbilžu variantus, starp kuriem ir itāļu izgudrotājs, virtuozs gleznotājs, tēlnieks, matemātiķis un arhitekts.

"Un kas tev nāk prātā tagad, kad saku - Leonadro da Vinči bija gejs?" jautā Doļģe. Atbildot uz provokatīvo jautājumu, slavenības apliecina, ka mākslinieka seksuālās orientācijas dēļ neviens viņa sniegums nav vērtējams zemāk. Reklāmas izskaņā kompānija aicina nemainīt priekšstatus par cilvēkiem viņu seksuālās orientācijas dēļ.

Kā sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Mozaīkas pārstāvji, šis ir tikai sākums pārsteigumu pilnajam projektam, kurš šonedēļ gan vides reklāmu, gan video reklāmu veidā centīsies vērst tautiešu uzmanību uz to, ka visi cilvēki ir dažādi, un seksuālās orientācijas īpatnības nepadara nevienu sliktāku.

Šobrīd jautājums atkal īpaši aktuāls, jo jau trešdien, 30. maijā, Rīgā sāksies starptautiskās draudzības dienas - Baltijas praids, kas ilgs līdz pat sestdienai, un kura laikā ikvienu priecēs semināri, bezmaksas izstādes, kino seansi un ballītes, bet sestdienā pasākumu noslēgs tradicionālais krāšņais gājiens.

Mozaīkas pārstāvji izsaka gandarījumu par to, ka Latvijas sabiedrības attieksme pret seksuālajām minoritātēm pēdējā laikā mainījusies uz labo pusi, tāpēc arī nav bijis grūti atrast populārus cilvēkus, kuri bez aizspriedumiem gatavi piedalīties Mozaīkas akcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!