Foto: DELFI

Sestdien, 25. februārī, tirdzniecības centrā Spice Home pulcējās vairāk nekā 100 oriģināli un atraktīvi tērptu sieviešu, kuras piedalījās Latvijā pirmajā mājsaimnieču olimpiādē.

Lai noskaidrotu labāko Latvijas XXI gadsimta mājsaimnieci, visām 113 olimpiādes dalībniecēm bija jāizpilda septiņi dažādi stafetes uzdevumi, piemēram, jāpierāda, ka, uz vienas rokas turot zīdaiņa lelli, viņas var salocīt vīriešu kreklu, kā arī jādemonstrē pankūku cepšanas iemaņas un citas prasmes, kas nepieciešamas mājsaimniecēm. 

Mājsaimnieču olimpiādes vadītājas pienākumus pildīja aktrise Santa Didžus, kurai palīdzēja meitiņa Emīlija - olimpiādes izskaņā stafetes trasē devās arī abas vadītājas, kuras lieliski tika galā ar visiem uzdevumiem.

Mājsaimnieču olimpiādi vērtēja arī profesionāla žūrija, kuras sastāvā darbojās bijusī televīzijas "seja" Jana Duļevska, tirdzniecības centra Spice direktore Iveta Lāce (abas attēlā) un citas dāmas, kas uzmanīja, lai sacensības noritētu godīgi.

Pēc vairāk nekā stundas lielākā daļa mājsaimnieču finišēja, lai gan starp dalībniecēm bija arī tādas, kuras no sacensības bija izstājušās. Sirsnīgā atmosfērā notika apbalvošanas ceremonija, kurā tika suminātas gan labākās, gan oriģinālākās mājsaimnieces, bet sacensību uzvarētāja - 33 gadus vecā skolotāja un divu bērnu māmiņa no Valles Vecumnieku novadā Gita Eriņa -  balvā saņēma Electrolux veļas mašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!