Foto: PantherMedia/Scanpix
Zodiaka zīme, kurā dzimis cilvēks, izrādās, ietekmē ne tikai personību un raksturu, bet arī visas citas mūsu dzīves jomas, tostarp to, kādas lietas mums sagādā baudu, bet kādas - rada nepatiku.

Auna zīmē dzimušie no alkoholiskajiem dzērieniem nereti dod priekšroku tumšajam alum. Daudzi Auni, arī sievietes, labprāt iemalko degvīnu ar tomātu sulu. Šīs zīmes pārstāvju kustīgais dzīvesveids rada šķidruma trūkumu organismā, tāpēc Auni dzer, iespējams, biežāk nekā visas pārējās Zodiaka zīmes.

Vīrieši Vērši izvēlas tradicionālo šķirņu alu, jo īpaši - tumšos un stipros alus. Viegls un gaišs alus viņus nekārdina. No stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem Vērša sievietes izvēlas augstas kvalitātes vīnus, kuru aromāts viņām ir tikpat svarīgs kā garša. Arī vīrieši neiebilst pret glāzi vīna, viņiem iet pie sirds arī saldie vīni, bet jo īpaši - labi izturēts konjaks.

Nemierīgie Dvīņi ir gaisīga rakstura cilvēki, tāpēc arī dzērienus pārsvarā izvēlas vieglus, ar zemu alkohola saturu. Dvīņi ir personības, kas ciena daudzveidīgumu, tāpēc labprāt izmēģina jaunas vīna šķirnes. Tas atbilst Dvīņu divējādajai dabai.

Vēži alkohola izvēles ziņā nav īpaši izvēlīgi. Viņi bieži vien apmierinās ar nelielu krūzi alus vai kādu bezalkoholisku dzērienu. Šajā zīmē dzimušajiem garšo putukrējums, tāpēc viņi reizēm izvēlas arī kokteiļus, kuru sastāvā ir saldais krējums.

Karaliskie Lauvas izvēlas dārgas alus šķirnes, vēl labāk, ja uz to etiķetes attēlots šis dzīvnieks, vēlams - zelta krāsā, kas ir šīs zīmes pārstāvju iecienītākā. Viņiem garšo arī stiprie dzērieni un kokteiļi ar citrusaugļu piedevu. Sasnieguši briedumu, Lauvas var dot priekšroku viskijam.

Racionālās Jaunavas var iedalīt divās lielās grupās: pirmā izvēlas izsmalcinātus vīnus un elites alus šķirnes, bet otrā ir sauso dzērienu cienītāji. Pirmajai grupai ir svarīgi, no kā un kādā veidā izgatavots dzēriens. Otrās grupas Jaunavas nav tik piekasīgas, viņām vienkārši negaršo saldumi. Viņas biežāk izvēlas caurspīdīgus, gaišas krāsas dzērienus, piemēram, Martini, tomēr tam jābūt sagatavotam pēc visiem likumiem.

Sabiedriskie Svari parasti dzer maz, jo viņiem piemīt iedzimta mēra sajūta. Viņiem vislabāk garšo viegli un samērā saldi dzērieni. Dod priekšroku gaišajām alus šķirnēm, kā arī ruma un augļu sulas kokteiļiem. Svari nav vienaldzīgi arī pret šampanieti un izvēlas pussaldās šķirnes.

Skorpioniem dzērienu izvēlē svarīgi ir trīs faktori: tiem jābūt tumšiem, stipriem un ar izteiktu garšu. Viņi ciena tumšās alus šķirnes, kā arī stiprākus dzērienus. Krievijā daudzi Skorpioni izvēlas degvīnu, lai gan astrāli tuvāks ir konjaks, jo īpaši - ilgi izturēts, jo tam ir tumša krāsa un specifiska garša. Sievietēm Skorpioniem garšo aperitīvi un stipri kokteiļi tumšā vai sarkanā krāsā, kas ir šīs zīmes pārstāvju iecienītā krāsu gamma.

Strēlnieki pēc dabas ir ceļotāji, viņus saista viss jaunais un eksotiskais, piemēram, korejiešu degvīns, kura pudelē redzama spirtā mirkstoša čūska. Viņu vājība ir eksotiskas etiķetes - Strēlnieki var ilgi pētīt pudeli ar košu uzlīmi, cenšoties iztēloties, kā izskatās vieta, kur šis dzēriens ticis izgatavots.

Mežāži, kā likums, iztiek ar nelielu šķidruma daudzumu. Kas attiecas uz gaumi, viņi izvēlas samērā stiprus dzērienus, kuriem ir sauso dzērienu īpašības: viskijus, kā arī džinu ar toniku. Mežāži cenšas izvairīties no "riskantiem" kokteiļiem, jo viņu gaume ir visai konservatīva. Savukārt degvīns Mežāžiem šķiet pārāk vienkāršs dzēriens, ja vien tas nav kāda smalka zīmola darināts.

Ūdensvīriem garšo gaišais lāgera tipa vai jebkāds cits viegls alus. Vēlams, lai alus būtu vēss (bet ne auksts). Astroloģiski Ūdensvīram piemēroti dzērieni, kurus var malkot sarunas laikā. Ūdensvīrs, tātad tas, kuram ir darīšana ar ūdeni, tomēr ir gaisa zīme, tāpēc viņam patīk dzirkstošie dzērieni ar gaisa burbulīšiem, piemēram, šampanietis.

Zivis dzērienu ziņā nav pārāk izvēlīgas. Priekšroku dod degvīnam, bet no vieglajiem dzērieniem - alum. Ideāls dzēriens šīs zīmes pārstāvjiem ir rietumos modē esošais perno. Šis samērā stiprais dzēriens, sajaukts ar ūdeni, iegūst pienaini baltu nokrāsu, kas ir šīs zīmes mīļākā krāsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!