Foto: DELFI
Sestdien, 25. augustā, visas dienas garumā jūrmalniekiem un Jūrmalas viesiem bija iespēja kļūt par aculieciniekiem unikālam notikumam – tur norisinājās kāzas, kurās kā "pavadošais sastāvs" piedalījās desmitiem klasisko un retro automobiļu.

Pazīstamais Jūrmalas klasisko un retro automobiļu kluba vadītājs Māris Mežapuķe šogad tradicionālo Retro Jūrmala braucienu bija nolēmis apvienot ar citu savā dzīvē svarīgu notikumu - šajā dienā viņš Dubultu luterāņu baznīcā salaulājās.

Lai šo dienu padarītu pavisam neaizmirstamu, savu kāzu ceremoniju viņš iekļāva auto parādes maršrutā, un tā retro spēkrati, kuru skaits tuvojās diviem simtiem, kļuva par kāzu pavadošo sastāvu. Šajā dienā arī bija plānots uzstādīt rekordu par lielāko kāzu parādi pasaulē.

"Šis būs neaizmirstams un unikāls notikums Jūrmalas un Latvijas dzīvē. Nekur pasaulē vēl nav noticis līdzīgs pasākums. Notikums tiks dokumentēts un oficiāli reģistrēts. Esam pirmie, kas realizē šādu unikālu projektu," pirms idejas realizācijas atzina tās "vaininieks" Mežapuķe, bet tas, cik automobiļu un citu pārvietošanās līdzekļu parādē piedalījās, pagaidām vēl nav zināms.

Klasisko un retro automobiļu parāde, kas pulcēja braucējus gan no Latvijas, Lietuvas, Igaunija, kā arī no Krievijas, Polijas un citām valstīm, piesaistīja lielu Jūrmalas iedzīvotāju un pilsētas viesu interesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!