Foto: Mango

Ceturtdienas, 27. oktobra, vakarā klubā Coyote Fly notikušā 15. Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākuma ietvaros noslēdzās arī Latvijā pirmo reizi notiekošā jauno dizaineru konkursa Absolut Mode Show fināls.

Konkursa Absolut Mode Show viesiem bija iespēja iepazīties ar četru jaunu un talantīgu latviešu modes mākslinieču - Līvas Ķauķes-Saules, Ivetas Vilnes, Renātes Vītolas un Daigas Zvirgzdiņas - speciāli konkursam veidotas kolekcijas, kuras vērtēja profesionāla žūrija.

Žūrijas pienākumi bija uzticēti šobrīd aktuālākajiem pašmāju modes māksliniekiem Artim Štamgūtam, Žanetei Auziņai, Indrai Miklāvai, Anitai Altmanei un citiem atpazīstamiem modes biznesa pārstāvjiem.

Visas četras mākslinieces sacentās divās kategorijās - žūrija vērtēja viņu radītās gatavs valkāšanai kolekcijas, kā arī īpašo iznācienu Inspired by Absolut, kura laikā dizaineru speciāli viņiem radītos tērpus demonstrēja tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Markus Riva, Ksenija Sundejeva un citi.

Ar īpaši atraktīvu priekšnesumu pasākuma viesus priecēja jaunās paaudzes aktieris Rihards Lepers (attēlā), kuram bija uzticēta mākslinieces Zvirgzdiņas kolekcijas Melnā pūce viena tērpa demonstrēšana - Lepers uz mēles grupas Nirvana dziesmas Rape Me pavadījumā iejutās dēmonu plosīta rokmūziķa tēlā, kas zālē izsauca neviltotas ovācijas.

Uzvaras lauri par gatavs valkšānai kolekciju pēc žūrijas apspriešanās tika piešķirti Vācijā dzīvojošās latviešu jaunās mākslinieces Līvas Ķauķes-Saules kolekcijai Imperfection, bet kategorijā Inspired by Absolut triumfēja Iveta Vilne ar kolekcijas Meitene ar truša sirdi ietvaros radīto tērpu Ievai Adamss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!