Lai gan lielāko uzmanību modes pasaulē izpelnās meitenes, šajā industrijā darbojas arī puiši, un daži no Latvijas modeļiem guvuši vērā ņemamus panākumus ārpus dzimtās zemes robežām.

Par pēdējā laika vienu no veiksmīgākajiem un perspektīvākajiem uzskatāms 20 gadus vecais modelis no Carnikavas Kristiāns Sīlis (attēlā), kurš darboties kā modelis tika uzaicināts pirms trim gadiem.

"Gadu vēlāk viņš tika nosūtīts uz Parīzi sava portfolio izveidošanai, un, gūstot pieredzi, viņš kļuva arvien pieprasītāks ārzemēs," DELFI Izklaidei par jauno modes zvaigzni pastāstīja modeļu aģentūras Dandy pārstāvis Jaroslavs Barišņikovs.

Parīzē Kristiāns fotografējies arī modes žurnāla Vogue Krievijas izdevumam, bet pēc intensīvā darba perioda un pusgadu ilgas atpūtas no modeļa darba puisis tika sūtīts uz Japānu, kur izraisīja lielu interesi vietējā zīmolu un modes žurnālu tirgū, kā arī piedalījās Gucci skatē, kas tika rīkota speciāli Āzijas tirgum.

Vēlāk modelis strādājis Spānijā - tur dienaskārtībā bijuši gan komerciāli projekti, gan fotosesijas spāņu modes žurnāliem, bet, kad bija jau izveidots spēcīgs portfolio, viņš devās uz Ņujorku, kur piedalījās modes nedēļā, kā arī tika bildēts žurnāla GQ mājaslapai un citiem projektiem.

Šobrīd Kristiāns atrodas Singapūrā, kur viņš nepilnu divu mēnešu laikā bildējies jau deviņiem žurnāliem, starp kuriem ir arī Esquire, Style Man, Submission, Vulture un citi, kā arī piedalījies modes nedēļas skatēs pie dažādiem dizaineriem.

Janvāra vidū pēc ilgās ceļošanas pa pasauli Kristiāns uz laiku atgriezīsies Latvijā, bet Dandy aģentūras pārstāvji uz šo puisi liek lielas cerības - gūstot pieredzi, Kristiāns kā modelis kļūst tikai labāks, un tiek prognozēt, ka nākotnē par viņu interese tikai augs.

Galerijā: ieskats Kristiāna Sīļa modeļa karjerā (foto: aģentūras Dandy arhīvs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!