Foto: Mango

Rīgas modes nedēļā par vienu no apspriestākajām skatēm kļuva zīmola QooQoo jaunās kolekcijas skate, kurā pirmo reizi modes dzīvē kā modelis debitēja pašmāju modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs (attēlā pa kreisi), kuru ikdienā mēdz sajaukt ar meiteni.

17 gadus vecais puisis ikdienā mācās Rīgas Poļu vidusskolā Purvciemā, bet visu savu no mācībām brīvo laiku viņš velta modei - seko līdzi aktualitātēm ārzemju un pašmāju modes dzīvē, apmeklē dažādus pasākumus un ar iespaidiem dalās savā blogā, bet tagad saņēmis arī piedāvājumus darboties kā modelis.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Jaroslavs neslēpj, ka viņš par to sapņojis jau sen, bet darboties kā modelim viņam liedz nepietiekamais auguma garums, tomēr tagad QooQoo zīmola autores Aļonas Bauskas spontānais piedāvājums ļāvis pietuvoties sapņa īstenošanai.

"Jau tagad esmu saņēmis piedāvājumus no dažiem fotogrāfiem, un ir arī idejas par citiem projektiem. Jā, tā kā esmu pamanīts," atzīst puisis, kurš arī neizslēdz iespēju, ka varētu sekot populārā serbu izcelsmes modeļa Andreja Pedžiča piemēram un darboties kā sieviešu apģērba modelis.

Arī ikdienā, apmeklējot dažādus ar modi saistītus pasākumus un citus publiskus burziņus, viņš savu garderobi nereti papildina ar sieviešu apģērbiem vai aksesuāriem.

"Uz pasākumiem es cenšos ģērbties pēc jaunākajām modes tendencēm, bet vīriešu mode bieži vien ir tik neinteresanta, ka no tās nav iespējams izvēlēties kaut ko piemērotu, tāpēc man tuvāks ir šis androgīnais stils," stāsta Jaroslavs.

Puisim dēļ viņa sievišķīgā stila ne reizi vien gadījušies arī pārpratumi - uz ielām viņš bieži saņemot komplimentus, par to, cik skaista meitene; bijuši arī gadījumi, ka kāds pasaka ko negatīvu, bet "pa lielam" viss esot kārtībā. "Uz ielas cilvēki regulāri uz mani skatās, bet es pie uzmanības jau esmu pieradis," smaida Jaroslavs.

Lielas problēmas sava izskata un stila dēļ gan viņam nav gadījušās - skolā sākumā esot bijis pagrūti, bet pāris gadu laikā gan skolas biedri, gan ģimenes locekļi ir pieraduši un samierinājušies, ka puisis ir citāds, un pret viņa aizraušanos izturas saprotoši un draudzīgi.

Interese par modi Jaroslavam radusies pirms aptuveni trim gadiem - iesākumā viņš internetā skatījies modes skates, un viņu tik ļoti piesaistījusi šī dārgā un ekskluzīvā modes pasaules dzīve, ka viņš sācis par to interesēties arvien nopietnāk.

Stāstot par savu stilu, Jaroslavs neslēpj, ka viņš nebaidās iepirkties second hand veikaliņos vai arī stilīgas mantiņas meklēt vecajos krājumos, jo bieži gadās, ka kaut kas, kas nav valkāts piecus gadus, pēkšņi ir kļuvis aktuāls un modīgs.

"Cilvēki kļūdās, domājot, ka stilīgi ģērbties iespējams, izvēloties tikai dārgu zīmolu apģērbus. Ja cilvēkam ir gaume un stila izjūta, visu ir iespējams atrast. Būt stilīgam nav dārgi - vari nopirkt zīmola zābakus par 200 latiem un pievilkt klāt džemperi par diviem latiem, un izskatīties aktuāli," padomos dalās Jaroslavs.

Ar savu aizraušanos puisis vēl pagaidām nepelna, tomēr pauž cerību, ka nākotnē šī mīlestība pret modi varētu kļūt arī par maizes darbu, piemēram, piestrādājot kādā modes žurnālā, bet pagaidām viņa iespaidus par modē notiekošo var lasīt Jaroslava blogā.

Vērtējot modes blogeru kustību Latvijā, Jaroslavs atzīst, ka tā šeit attīstījās ļoti strauji un neslēpj, ka ar modes blogošanu Latvijā ir vieglāk nodarboties nekā ārvalstīs - cilvēkiem par blogu ierakstiem esot gana liela interese, arī pasākumu, par kuriem rakstīt esot pietiekamā skaitā - ne par daudz, ne par maz, bet gandrīz visi blogeri savstarpēji kļuvuši par labiem draugiem un daudz laika pavada, tusējot kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!