Foto: AFP/Scanpix
Latviešu modeles turpina sevi pierādīt pasaules modes biznesā – dažas no Latvijas populārākajām un panākumiem bagātākajām modelēm ar atzīstamiem panākumiem sevi pierādījušas nesen notikušajās Milānas un Parīzes modes nedēļās.

Starp modelēm, kuras Milānas modes nedēļā prezentēja slavenā itāļu zīmola Dolce&Gabbana jaunāko kolekciju, bija trīs mūsu modeles - plašu starptautisku atzinību guvusī Ginta Lapiņa, kā arī viena no pieprasītākajām latviešu modelēm Karlīna Caune (attēlā) un Dandy modeļu aģentūras nākotnes zvaigzne, 17 gadus vecā Denija Sarkanbikse. 

Tāpat latviešu modeles piedalījās daudzu citu modes pasaulē populāru zīmolu skatēs - Karlīna Parīzē defilēja Stellas Makartnijas rudens/ziemas gatavs valkāšanai kolekcijas skatē, kurā uz mēles bija redzama arī populārā Krievijas modele Natālija Vodjanova un latviete Lapiņa, zīmola Kenzo, Sonjas Raikeles un citās skatēs.

Populārā Ginta Lapiņa Parīzē defilēja Paco Rabanne zīmola rudens/ziemas kolekcijas skatē, kā arī Miu Miu, Yves Saint Laurent, John Galliano, Nina Ricci un daudzu citu modes namu skatēs.

DELFI Izklaidi informēja Lapiņas pārstāvji no Dandy aģentūras, ņemot vērā skaitliski visvairāk aizvadītās skates Milānas, Parīzes un Ņujorkas modes nedēļas ietvaros, Ginta starp latviešu modelēm ieņēmusi augstākās pozīcijas, kas norāda uz meitenes augsto vērtību.

Īpašu atzinību Parīzē izpelnījās Sarkanbikse - viņai ekskluzīvās modeles statusu piešķīra modes nams Givenchy, kas nozīmēja, ka perspektīvā modele šīs modes nedēļas ietvaros strādāja tikai ar šo modes namu.

Galerijā: Latvijas modeles Parīzes un Milānas modes nedēļās (foto: Scanpix un Dandy modeļu aģentūras arhīvs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!