Foto: DELFI

Kamēr Rīgā notiek gatavošanās pavasara modes nedēļai, LNT talantu šova Okartes skatuve dzīvoklī otrdienas vakarā risinājās krāšņa modes perforance, kuru organizēja ekstravagantākais šova dalībnieks Kašers.

Gatavošanās Kasher Week sākās nedēļas izskaņā, un pāris dienu laikā Kašeram ar palīgu un citu dalībnieku atbalstu izdevās Okartes skatuves dzīvoklī noorganizēt īstu modes šovu.

Modes skate notika trīs daļās - pirmajā daļā tika demonstrēti tērpi, kuru pagatavošanai izmantotas vecas drēbes, skates otrā daļa bija veltīta zīmola Kasholela dizainētajiem apģērbiem, kurus papildināja Kristas Tabakas dizainētās unisex bikses, bet šova trešajā daļā dalībnieki pa sarkano paklāju defilēja no sadzīves priekšmetiem darinātos tērpos ar devīzi Trashion is Fashion.

Pats modes pasākuma vaininieks Kašers gan pirms, gan pēc skates nebeidza jūsmot par notikušo, atzīstot, ka jūtas patiesi saviļņots, jo šī ir viņa pirmā modes skate, kā arī pauda apņēmību pēc šova beigām nopietnāk pievērsties apģērbu dizainam.

Zīmolu Kasholela Kašers veidojis kopā ar mākslinieci Līvu Hausmani, kura rūpējas arī par puiša skatuves tērpiem - ideja par kopīgas rūpalas uzsākšanu abiem radusies jau pirms šova, bet tieši šova laikā pie abiem radošajiem jauniešiem pastiprināti sākuši vērsties potenciālie pircēji, kas abiem sniedzis pārliecību, ka šim hobijam ir nākotne.

Par Kasher Week muzikālo noformējumu rūpējās grupas nu un puiši, bet klātienē novērtēt Kašera darinātos apģērbus bija ieradušies daudzi no šova bijušajiem dalībniekiem, kuri ar skaļām ovācijām atbalstīja modeļu iznācienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!