Foto: Mango

Viens no Latvijas populārākajiem modes blogeriem Jaroslavs Barišņikovs (attēlā), kuru pazīstam arī kā pirmo Latvijas androgīno modeli, iesaka uz svētku ballēm beidzot uzdrošināties uzvilkt ko īpašu, piemēram, spīdīgus gumijniekus vai augstpapēžu slidas.

"Uz gada nogales ballēm aktuāls viss, kas spīd. Īpašs akcents  jāliek uz meikapu. Esmu novērojis, ka Latvijā meitenēm ir problēmas tieši ar grimu - mūsu meitenes šajā ziņā ļoti baidās izpausties, taču balles ir īstais laiks kaut kam netradicionālam," sarunā ar izklaides portālu Mango ieteikumos dalās Jaroslavs. Viņš iesaka meitenēm izmēģināt teatrālu un ļoti traku grimu.

"Garas, pielīmētas skropstas un kaut kas no sešdesmitajiem gadiem ir īpašas aktualitātes. Kā ar vīriešiem? Arī vīrieši var droši pamēģināt uz balli uzlikt grimu, lai gan Latvijā to nesaprastu. Taču, ja jāiet uz masku balli, vērts padomāt - kāpēc vilkt masku, ja var interesanti nogrimēt pats savu seju?" spriež populārais modes blogeris.

Visizcilākais tērps, ko vien iespējams izvēlēties Ziemassvētku ballei, būs kaut kas ar ārzemju modes skatēs tagad tik aktuālo zvīņu faktūru. "Meitenēm - spīdīgas zvīņu kleitas, bet puišiem aktuālas zelta un metāliskas apdrukas kā džemperos, tā kleitās," aktualitāti atklāj modes eksperts. Tāpat viņš iesaka svētkos nebaidīties pārsteigt ar šokējošiem aksesuāriem.

"Augstpapēžu kurpes tagad kļūst arvien augstākas - kāpēc gan uz balli nepagarināt kājas līdz pat diviem metriem? Kādā modes skatē redzēju zābakus uz papēžiem ar slidām. Pēc tam jautāju modelei Ievai Lagūnai, cik tas ir ērti, un viņa man atbildēja, ka esmu debils, ja varu iedomāties, ka kaut kas tāds var būt ērts.

Taču tā reiz ir lieta, kas domāta modīgiem cilvēkiem, un kad gan vēl ko tādu uzvilkt, ja ne Jaungada ballē?" iesaka Jaroslavs. Ja nu tomēr pašam ar tēla veidošanu nevedas, der šo to pašpikot no Latvijas stilīgākajiem cilvēkiem.

"Vīrieši var pamācīties no Markus Rivas - viņš ir ļoti drosmīgs modes ziņā. Tāpat pazīstamais blogeris Deniss, kurš nekautrējas uzvilkt spīdīgus legingus. Viņš nupat ir nopircis spīdīgus sudraba krāsas gumijniekus, un skaidrs, ka drīzumā kādā svētku pasākumā noteikti parādīsies tajos.

Aiziet uz balli gumijniekos - tas būtībā ir kā uzspļaut augstajai modei, bet kāpēc gan ne?" uzskata modes pazinējs. Savukārt meitenēm, kuras nezina, kā ģērbties, viņš iesaka ņemt piemēru no vienmēr modīgās televīzijas dīvas Ketijas Dombrovskas.

Galerijā: neliels ieskats paša Jaroslava, kā arī Denisa, Rivas un Dombrovskas stilā dažādos publiskos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!