Foto: DELFI
Ceturtdien, 2. augustā, pie Dailes teātra pulcējās jautrs aktieru un teātra darbinieku pulks, lai pēc vasaras atvaļinājuma atzīmētu atgriešanos pie darba pienākumu pildīšanas un 93. sezonas sākumu.

Jaunā sezona tika tradicionāli atklāta ar kopīgu sapulci, kurai sekoja lielās kopbildes uzņemšana, bet pēc tam aktieri pulcējās pie liela putras grāpja, našķojās ar gardo un sātīgo maltīti, kā arī kavēja laiku sarunās, apspriežot vasarā paveikto un piedzīvoto.

Sezonas atklāšanas pasākumu apmeklēja arī teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers - viņš sirsnīgajā burziņā ieradās kopā ar sievu, aktrisi Elīnu Dzelmi, kura pirms mēneša laida pasaulē abu kopīgo mazuli, meitiņu Hannu.

Šajā sezonā Dailes teātra kolektīvs saviem skatītājiem gatavojas piedāvāt daudz jauniestudējumu - februārī pirmizrādi piedzīvos mūzikls Oņegins, aprīlī notiks Mārgaretas Mičelas romāna Vējiem līdzi skatuves versijas pirmizrāde, sezonas izskaņā mazākos skatītājus priecēs stāsts par Pīteru Penu, bet kopumā šajā sezonā gaidāmas 18 pirmizrādes.

Kuplajam Dailes teātra aktieru pulkam šovasar pievienojušies vēl divi štata skatuves mākslinieki - jaunie aktieri Dārta Daneviča un Gints Andžāns, kurus plašāka publika aizvadītajā sezonā iepazina arī seriālā UgunsGrēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!