Kādā Zviedrijas psihiatriskajā slimnīcā apprecēties plāno divi jauni cilvēki (abi kopā attēlā), kuri tur nokļuvuši par smagu un neparasti perversu miesas bojājumu nodarīšanu saviem iepriekšējiem partneriem.

Kanibāls un vampīre, kā viņus iesaukusi vietējā prese, pēc kāzām gan apņēmušies nepārkāpt likuma normas.

33 gadus vecais Isakins Jonsons zaudēja brīvību pēc tam, kad bija pārgriezis savai bijušajai draudzenei, piecu bērnu mātei Hellei Kristensenai rīkli un apēdis gabalu viņas miesas. Viņš arī nogrieza sievietei galvu un pēc tam ar savu noziegumu lielījās internetā.

Savukārt viņa mīļotā, 23 gadus vecā Mišela Gustavsone, nodūrusi savu bijušo puisi un dzērusi viņa asinis. Tāpat kā Džonsons viņa vēlāk publiskojusi attēlus no nozieguma vietas, kurā viņa redzama, asinīm pilot no lūpām un rokās turot elektrisko zāģi un nazi. Paraksts zem attēla vēstīja: "Es vēlos pārgriezt rīkles cilvēkiem metro".

Lai gan šie stāsti vairāk atgādina šausmu filmu anotācijas, tie ir patiesi notikumi, kas šogad satricinājuši visu Zviedriju.

Kā vēsta zviedru interneta resurss The Local, Jonsons ar Gustavsoni iepazinās pagājušā gada novembrī ziņojumapmaiņas servisā MSN un piedāvāja tai kļūt par viņa draudzeni. Drīz pēc tam viņi nolēma saderināties.

"Es mīlu Mišelu – neesmu saticis nevienu, kas līdzinātos viņai. Gribu dzīvot no noziegumiem brīvu dzīvi," žurnālistiem apgalvojis Jonsons.

Abi noziedznieki tiesā izdarīja izvēli par labu psihiatriskai ārstēšanai uz nenoteiktu laiku, un tika ieslodzīti paaugstinātas drošības psihiatriskajā klīnikā netālu no Katrineholmas, kur viņiem būs jāpaliek līdz mūža beigām. Otra izvēle Zviedriju šokējušo noziegumu veicējiem bija automātisks mūža ieslodzījums stingra režīma cietumā.

Zviedrijas mediji uzskata, ka nevienam no 2011. gadā notiesātajiem slepkavām nav izredžu jebkad atstāt slimnīcu, jo neviens politiķis nākotnē neriskēs ar savu karjeru, ierosinot viņu atbrīvošanu. Pagaidām nav skaidrs, vai pārītim patiešām ļaus apprecēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!