Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien, 9. jūnijā, daudzās pasaules pilsētās norisinājās kailo riteņbraucēju parāde World Naked Bike Ride 2012, kuras ietvaros dažādās pasaules pilsētās uz saviem ciskudriļļiem sēdās puskaili un pilnībā kaili cilvēki.

Šīs akcijas mērķis ir popularizēt savu ķermeni pieņemošāku kultūru, tīrāku un drošāku pasauli, kā arī iedrošināt cilvēkus visās pasaulē izmantot "zaļākus" braucamrīkus par automašīnām vai sabiedrisko transportu.

Tāpat akcijas dalībnieki aicina varas iestādes rūpēties par apkārtējo vidi, izveidot jaunus veloceliņus, atcerēties par riteņbraucēju drošību uz ielas un tā tālāk.

Pasākuma organizatori tā dalībniekiem lūguši kailiem nestaigāt ne pirms, ne pēc plānotās akcijas - tas darīts ar nolūku "nenokaitināt varas iestādes". Tāpat pilnībā izģērbties neviens nav spiests, jo akcijas devīze ir "izģērbties tik, cik vari atļauties".

Pirmais World Naked Bike Ride pasākums notika 2004. gadā, un kopš tā laika pasākuma dalībnieku skaits ik gadu palielinās. Vislielākais kailo riteņbraucēju skaits tradicionāli pulcējas Londonā, kur nevienu gadu nav bijis mazāk par tūkstoti kailu britu.

Foto galerijā: ieskaits kailo riteņbraucēju parādē no Sanfrancisko, Gvadalaharas, Mehiko, Madrides un Londonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!