Foto: Kadrs no video
Kāda Krievijā dzīvojosa pusaudža bezbailīgie triki, lielā augstumā kāpjot no vienas ēkas uz otru, piesaistījuši daudzu video vietņu apmeklētāju uzmanību – puisis jau nosaukts par krievu Zirnekļcilvēku.

Jaunieša parkūra triku arsenālā ir rāpšanās pa daudzstāvu māju sienām, lēkšana no stāvām sienām un balansēšana uz celtņa strēles lielā augstumā.

Bezbailīgais pusaudzis, tērpies vienkāršā T-kreklā, treniņbiksēs un sporta apavos, klipā piedāvā galvu reibinošu pastaigu pa bīstamām vietām drūmā pilsētas ainavā.

Tomēr ne visi skatītāji ir vienlīdz lielā sajūsmā par jauno pārgalvi – kritiķi uzsver, ka tik bīstamu triku veikšana bez drošības pasākumiem ir vienkārši liela muļķība. Piemēram, kāds video komentētājs uzskata, ka puiša rīcība uzskatāmi demonstrē "tieksmi pēc nāves".

"Nelaimes gadījumi var notikt, neskatoties uz to, cik prasmīgs tu esi, tāpēc tas, ko viņš dara, ir stulbi," piebilst kāds cits.

Parkūrs vai brīvais skrējiens ir ekstrēma nodarbe, kuras pamatā ir pārvietošanās pilsētas vai dabas vidē pēc iespējas lielākā ātrumā, pārvarot jebkurus šķēršļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!