Tā kā ikviens sevi cienošs portāls ik dienas publicē receptes ar vecmāmiņu iemīļotajiem pīrāgiem un pamācībām, kā skābēt gurķus, arī Mango vēlas iet kopsolī ar laiku, tādēļ publicē savu pirmo recepti pastāvēšanas vēsturē, tiesa, šoreiz aizgūtu no britu izdevuma The Telegraph.

Minētā izdevuma ēdienu apskatniece Ksante Kleja saviem lasītājiem piedāvājusi pavisam netradicionālu pamācību – no šī brīža jebkurš var uzzināt, kā gardi pagatavot nobrauktu vāveri.

Žurnāliste devusies uz kādu no Lielbritānijas restorāniem, lai kopā ar tās pārstāvi pagatavotu gardu maltīti, bet kungs, kurš pats sevi dēvējis par anatomijas un dabas entuziastu, piedāvājis galdā likt vāveri.

Zvēriņš gan nav iegādāts kādā zvēru audzētavā vai nomedīts mežā, bet gan atrasts ceļa malā - vāveres, kuru acīmredzot notriecis kāds neuzmanīgs autobraucējs, ķermenītis vēl bijis silts.

Žurnāliste šim piedāvājumam piekritusi, jo uzskata, ka valstī, kur pelēkās vāveres nav nekāds retums un uzskatāmas par zināma veida parazītiem, šo dzīvnieciņu ēšana nav nekas nosodāms, bet gan uzskatāma par visnotaļ ētisku nodarbi.

Sieviete, kura arī agrāk mielojusies ar vāveru gaļu, novērojusi, ka tā garšo līdzīgi trusim, bet sadarbībā ar pavāru viņa lasītājiem piedāvājusi pamācību, kā tad pareizi nodīrāt, sadalīt un sagatavot mīlīgo meža radībiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!