Peruāņu zinātnieki Amazones deltas apkaimē atklājuši jaunu cilti, kuras pārstāvji līdz šim dzīvojuši pilnīgā izolētībā no civilizētās pasaules, ziņo ārvalstu izdevumi.

Līdz šim nezināmo indiāņu cilti zinātnieki atraduši kādā grūti pieejamā apkaimē, kas līdz šim bija nepietiekami izpētīta, un tieši šī iemesla dēļ indiāņi līdz šim bijuši pasargāti no civilizācijas procesu ietekmes.

Zinātnieki jau mēģinājuši nodibināt kontaktus ar aborigēniem un uzdāvinājuši viņiem dažus instrumentus, apmaiņā pret tiem saņemot indiāņu pašdarinātus ieročus - harpūnas un šķēpus.

Cilts atklājēji pagaidām nav spējuši sniegt sīkāku informāciju par tās pārstāvjiem, bet atzinuši, ka šis ir nenovērtējams ieguvums zinātnei, jo cilts izpēte palīdzēšot atbildēt uz daudziem pagaidām neatbildētiem jautājumiem par evolūcijas procesiem.

Vietējās varas iestādes atzinušas, ka šajā apkaimē, iespējams, mitinās vēl kāda līdz šim nezināma cilts, bet atteikušās sniegt informāciju par tām, kā arī solījušas turēt slepenībā zinātnieku atrastās cilts dzīvesvietu.

Šī varas iestāžu rīcība, kas zinātniekiem liekas neizprotama, skaidrojama ar vēlmi aborigēnus pasargāt no tūristu, ziņkārīgu pētnieku un vienkāršu piedzīvojumu meklētāju uzmācības. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!