Foto: AFI
Rakstnieks un publicists Ilmārs Šlāpins satraukts pamanījis, ka jaunā Rīgas mēra Nila Ušakova (attēlā) kaklu kādā fotoattēlā rotā pērļu kaklarota.

Fotoattēls uzņemts Saskaņas centra pulcēšanās vietā Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanu rezultātu skaitīšanas naktī šī gada 6. jūnijā.

Pie attēla, kas ievietotas Šlāpina blogā, komentētāji jau izvirzījuši pāris pieņēmumus, kādēļ vīrietis kā aksesuāru izvēlējies šādu kaklarotu. Viena no versijām pieļauj, ka pērļu virtenē iekārts krucifikss, bet kāds cits komentētājs bažās, ka, nēsājot šādu rotu, Ušakovs cenšas risināt problēmas ar sievietēm.

Dažādas tautas gadsimtu gaitā pērlēm piedēvējušas daudzas brīnumainas īpašības, piemēram, senie ķīnieši bija pārliecināti, ka pērles ir efektīvs talismans pret ugunsnelaimēm, turpretim indieši ticējuši, ka pērles aizsargā mīlētājus un palīdz tiem pārvarēt visas grūtības. Tāpat "pērļu kaklarota" ir specifisks seksuālo izklaižu termins.

Tā kā Ušakovs šī gada 8. jūnijā atzīmēja savu 33. jubileju, pērļu virteni viņš izvēlējies atbilstoši, jo šis dārgakmens tiek uzskatīts par jūnijā dzimušo cilvēku talismanu, kas simbolizē mīlestību, nevainību, pieticību un tikumību un novērš emocionālu nelīdzsvarotību. Tāpat pērļu nēsāšana ārstnieciski ietekmējot sirds čakru, ārstē kuņģi, liesu, zarnu traktu un čūlas problēmas, un tiek uzskatīts, ka pērles palīdz paskatīties uz sevi no malas un celt pašcieņu.

Citus fotoattēlus ar Ušakova kaklarotu atrast neizdevās, jo publiskus pasākumus bijušais Saeimas deputāts lielākoties apmeklē cieši aizpogātā kreklā un kaklasaitē, bet izklaides portālam Mango izdevās atrast kādu gadu vecu Ušakova fotoattēlu, kurā politiķa pavērtajā krekla apkaklē manāma zeltīta ķēdīte ar kuloniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!