Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas sieviešu kustības FEMEN kailkrūtainās aktīvistes, kas kļuvušas slavenas ar dažādām skandalozām protesta akcijām, piektdien Kijevas centrā nozāģējušas koka piemiņas krustu. Savu rīcību viņas pamato kā solidaritātes zīmi ar grupu Pussy Riot, kas atzīta par vainīgu huligānismā pareizticīgo baznīcā.

Krusta nozāģēšanas akcija esot bijis protests pret "popu un Kremļa režīmu" un atbalsts tā upuriem - trim grupas Pussy Riot dalībniecēm, kuras FEMEN uzskata par savām Krievijas kolēģēm.

Kā vēsta raidsabiedrība BBC, pankgrupas Pussy Riot dalībnieces piektdien Maskavas Hamovņiku rajona tiesa atzina par vainīgām huligānismā, un piesprieda divus gadus ilgu cietumsodu.

FEMEN nozāģētais krusts netālu no Neatkarības laukuma Kijevā bija uzstādīts Staļina represiju upuru piemiņai, jo šajā vietā līdz Otrajam pasaules karam atradās vietējās VDK nodaļas ēka, kurā režīmam netīkamos cilvēkus sodīja ar nāvi.

"Ar šo aktu FEMEN aicina visus sabiedrības saprātīgos spēkus bez žēlastības izzāģēt no savām smadzenēm sapelējušos reliģiskos aizspriedumus, kas kalpo kā diktatūras balsts un traucē demokrātijas un sieviešu brīvības attīstībai," teikts grupējuma paziņojumā presei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!