Foto: Kadrs no video
Kāda sieviete internetā publiskojusi visai šausminošu video, kurā viņa rāda, kā viņas silikona dibena implants izspiežas uz āru cauri ādai, bet viņa to ar roku iegroza atpakaļ pareizajā vietā.

Neveiksmīgās plastiskās operācijas upure savu vārdu nenosauc, bet 20 sekundes garajā sižetā paskaidro: "Manuprāt, ar implantiem tā nevajadzētu notikt. Tie nedrīkstētu zem ādas apgriezties otrādi."

Lai gan grūti pateikt, vai klips nav viltojums, to dažu dienu laikā noskatījušies vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.

Daļa interesentu apgalvo, ka redzētais viņiem liks vairāk piedomāt pie fiziskiem vingrinājumiem, nevis iespējas vērsties pie plastikas ķirurgiem, bet citi brīnās, kāpēc gan sievietei bijis vajadzīgs vēl lielāks dibens.

Lielbritānijas plastiskās ķirurģijas klīnikas Aurora Clinics ķirurgs Adrians Ričardss uzskata, ka video ir autentisks. Pēc viņa vārdiem, šāda situācija var rasties, ja implants nav pienācīgi nostiprināts "kabatā", kuru operācijas laikā izveido vai nu starp dibena apaļumu un iegurņa kaulu, vai virs dibena muskuļa.

"Šāda komplikācija, ievietojot dibena implantus, ir samērā bieži sastopama. Sievietei ievietotais implants ir konusveida, ar taisnu aizmugurējo daļu, bet šajā gadījumā tas ir apgriezies otrādi," video redzamos skatus komentē ķirurgs.

Viņaprāt, šī problēma nesagādā sāpes, bet sievietei vajadzētu vērsties pie ārsta vēlreiz, lai to izņemtu vai arī nostiprinātu pareizajā vietā.

Dibena implanti ir īpaši populāri Dienvidamerikā, kur apaļīgus dibenus uzskata par seksuālas pievilcības pazīmi. Pēdējos gados plastikas ķirurģijas speciālisti vairākkārt brīdinājuši sievietes neveikt operācijas nelicencētās klīnikās, kur veiktās manipulācijas var radīt smagas vai pat letālas sekas.

Pagājušā gada aprīlī kāda 42 gadus veca trīs bērnu māte nomira pēc dibena implantu ievietošanas kādā pagrīdes klīnikā Lasvegasā. Elenas Karo ģimene bija lūgusi viņu atturēties no operācijas, sakot, ka viņa ir skaista tāda, kāda viņa ir, bet sieviete tomēr devās uz šaubīgo klīniku.

Sievieti atrada, kliedzot no sāpēm un saucot pēc palīdzības, jo nelicencētais kolumbiešu ārsts bija atstājis viņu kādā ceļmalā pēc neveiksmīgas operācijas. Neilgi pēc tam viņa slimnīcā nomira.

2009. gada decembrī ar jaunavīga izskata saglabāšanu apsēstā bijusī "Mis Argentīna" nomira pēc dibena korekcijas operācijas.

Cita sieviete, 38 gadus vecā Solanža Manjano, tika nogādāta slimnīcā ar smagām elpošanas problēmām pēc kādas kosmētiskas operācijas. Astoņus gadus vecu dvīņu māte nākamajā dienā nomira no tromba plaušu artērijā.

Savukārt Atlantas iedzīvotājai Kimberlijai Smedlijai piesprieda trīs gadu cietumsodu par komerciālā silikona injicēšanu klientu pēcpusēs viesnīcas istabā. Lai novērstu vielas iztecēšanu, viņa bija izmantojusi līmi un vates pikučus.

Prokurors uzskatīja, ka Smedlija šādi nopelnījusi vismaz 1,3 miljonus ASV dolāru. Viņa ar savu nelegālo praksi darbojusies Baltimoras, Vašingtonas, Detroitas, Filadelfijas un Ņujorkas viesnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!