Latvijas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende turpina satraukt latviešu prātus – jezga ap viņas komandējumu uz Austrāliju vēl nav noklususi, kad kāds ministres izteikums jau atkal radījis jaunu iemeslu jociņiem.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē Grende devās komandējumā uz Austrāliju, un šis brauciens aizdomīgs šķitis ne tikai sabiedrībai, bet pat Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kas uzsācis pārbaudi.

Tiesa, ne pārbaude, ne jociņi par viņas komandējumu nav iedragājuši kultūras ministres darbasparu un apņēmību - šīs nedēļas izskaņā viņa paziņojusi, ka vasarā varētu apciemot Krievijā dzīvojošos latviešus.

"Jāsaprot, ka komandējumi ir ministra darba pienākumos un ikviens kultūras ministra komandējums ir investīcija kultūrā," aģentūrai LETA norādījusi Jaunzeme-Grende un atzinusi, ka, ja būšot nepieciešams, viņa varētu doties komandējumā pat uz Mēnesi.

Protams, Mēness piesaukšana, gluži tāpat kā Grendes ne gluži īstajā laikā un vietā izmantotais modes leģendas Koko Šaneles citāts, atkal licis sarosīties interneta asprāšiem, un pašmāju sociālo tīklu lietotāju vidū strauji popularitāti guvis Twitter lietotāja Edgara Eglīša radītā fotokolāža, kurā Grende atveidota amerikāņu astronauta Nīla Ārmstronga tēlā, kurš bija pirmais cilvēks, kas spēra kāju uz Mēness virsmas.

Kad sociālajos tīklos bija norimusi sajūsma ap šo jociņu, tikpat lielas simpātijas iemantoja cita Eglīša kolāža, kurā kultūras ministres foto bija iemontēts grāmatas Nezinītis uz Mēness vāka attēlā, nedaudz piekoriģējot arī grāmatas nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!