Foto: morgueFile
Kāds 30 gadus vecs Saūda Arābijas iedzīvotājs nogriezis savu dzimumlocekli - vīrietis tādejādi protestējis pret to, ka tēvs viņam aizliedzis precēties, ziņo ārzemju mediji

Arābs pēc dzimumlocekļa nogriešanas ticis nogādāts slimnīcā, kur mediķi centās zaudēto orgānu piešūt atpakaļ, bet operācijas laikā gan ārsti, gan notikušā aculiecinieki izteikuši skeptiskas piezīmes par operācijas veiksmīgu iznākumu.

Pēc operācijas medijiem ne cietušais, ne ārsti nav snieguši informāciju par procedūras iznākumu, tādēļ nav zināms, cik veiksmīgi tā noritējusi un vai jaunajam vīrietim ir cerības, ka nākotnē viņš spēs turpināt pilnvērtīgu dzimumdzīvi.

Kā liecina ģimenes konflikta aculiecinieki, strīds starp vīrieti un viņa tēvu izcēlies, jo vecākais no ģimenes locekļiem savai atvasei pavēlējis atrast darbu un tikai tad domāt par kāzām ar iecerēto sievieti. Vīrieti tas pamatīgi saniknojis, un viņš savu protestu paudis, nogriežot dzimumlocekli.

Austrumu valstīs šādi gadījumi ir ļoti reti, tāpēc katrs no tiem gūst plašu sabiedrības uzmanību. Aizvadītajā gadā kāds 25 gadus vecs Ēģiptes pilsonis ar sakarsētu nazīti sev nogriezis peni pēc tam, kad viņa ģimene jaunietim aizliegusi precēties ar meiteni no zemāka sociālā slāņa.

Pasaulē šādi paškastrācijas gadījumi ir biežāki, piemēram, Kolumbijā kāds 40 gadus vecs fermeris ar bārdas nazi nogrieza savu vīrišķo lepnumu, lai nekristu kārdinājumā un nekrāptu savu sievu, kura bija zaudējusi vēlmi pēc seksa.

Mango atgādina par vienīgo Latvijā zināmo šāda veida gadījumu - 2006. gada jūlijā slimnīcā tika nogādāts kāds 30 gadus vecs vīrietis ar pilnībā nogrieztu dzimumlocekli. Vīrietis bija atklājis, ka, kopā ar draugiem lietojot alkoholu, viņš uz 1000 latiem saderējis, ka pats sev nogriezīs dzimumlocekli, un to arī izdarījis.

Pēc 3,5 stundu ilgas operācijas locekli veiksmīgi izdevās piešūt atpakaļ, lai gan tas bija novārtīts ar smiltīm, un tā bija pirmā Latvijā veiktā šāda veida operācija. Toreiz operāciju veikušais ķirurgs Aivars Tihonovs atzina, ka tikai psihiski nevesels cilvēks var ko tādu sev nodarīt, un, kā liecina pasaules ārstu prakse, šādos gadījumos locekļa replantācija tiek veikta ļoti reti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!