Ezotērikas piekritēju vidū pazīstamais tibetiešu lama no Gjandrakas klostera, zināms arī kā Šambalas orākuls, atklājis, kā pārdzīvot apokalipsi, kas, pēc viņa vārdiem, ilgšot divas nedēļas.

Saskaņā ar maiju indiāņu pareģojumiem līdz pasaules galam palikuši vien divi mēneši. Lai gan zinātnieki aicina neticēt absurdām prognozēm, astrologi un pareģi visā nopietnībā diskutē par planētas likteni pēc šī nozīmīgā punkta.

Tibetas lamas uzskata, ka pastāv nopietna lielas katastrofas iespēja: decembra beigās Saules sistēmas planētas veidos unikālu kombināciju, nostājoties vienā rindā. Savā vēstījumā, kas nosūtīts NASA, Šambalas orākuls skaidro, ka šī gada 21. decembrī Zeme un arī visa Saules sistēma izies caur "galaktisko nulles joslu".

Rudens un ziema būs silti, bet, sākot ar 21. decembri, Zeme ieies nulles joslā, kas ir īpašs telpas stāvoklis, kurā nav iespējama nekāda veida enerģijas padeve, atslēdzas elektrība un sakari, iestājas pilnīga tumsa un klusums.

"Tumsu caururbs gaismas uzplaiksnījumi, būs vērojamas neparastas gaismas un ēnas rotaļas, uzskata mūks. Brīžiem radīšoties sajūta, ka apkārt klīst neizprotami stāvi - it kā mirušie būtu piecēlušies no kapa. Zeme nedaudz trīcēs, it kā notiktu viegla zemestrīce, bet dažas ēkas patiešām sagrūs," teikts lamas pareģojumā.

"Dzīvnieki jau iepriekš sajutīs kosmiskās tumsas tuvošanos un paslēpsies savās alās," uzskata pareģis. "Cilvēki pilsētās to nesajutīs, tāpēc var sajukt prātā - kopumā varētu iet bojā desmit procentu Zemes iedzīvotāju."

Šambalas orākuls arī sniedzis konkrētus padomus, kā pārdzīvot divas apokalipses nedēļas un turpmākos mēnešus.
 
1. Nepieciešams iepriekš sagatavoties ciklu maiņai, pabeigt 2012. gadā iesāktos darbus, bet neuzsākt jaunus, kā arī atdot parādus.

2. 20. decembrī jāpaņem bērni un kopā ar visiem svarīgākajiem dokumentiem un skaidru naudu jādodas pie dabas. Līdzi jāņem arī pārtikas rezerves diviem mēnešiem, jo elektrolīniju atjaunošana būs ilga.

3. Lauku mājās jānodrošinās ar ūdens, malkas un sveču rezervēm. Mājā jābūt krāsnij, jo 21. decembrī elektrības piegāde pārtrūks.

4. Sakari un televīzija tāpat pārstās darboties. "Tumsības dienās" logus jāaizklāj ar tumšu drānu, pa tiem nedrīkst skatīties, nedrīkst ticēt savām acīm un ausīm, nedrīkst iet laukā. Ja tomēr rodas nepieciešamība iziet, nedrīkst iet tālu, jo iespējams apmaldīties.

5. Pēc gaismas atgriešanās nevajag steigties atpakaļ uz pilsētu, labāk līdz pavasarim padzīvot laukos.

Kataklizmas, pēc tibetiešu mūka domām, turpināsies divas nedēļas, bet to sekas būs jūtamas līdz pat februāra sākumam. Zeme pilnībā atstās nulles joslu 2013. gada 13. februārī. Tad arī vismaz daļēji atjaunosies elektrības padeve un transporta kustība. Līdz marta beigām kārtība uz Zemes būs atjaunojusies pilnībā.

Tāpat Šambalas orākuls paredz, ka pasaules gals kardināli izmainīs cilvēku uzskatus par pasauli - ļaudis kļūšot daudz garīgāki, plaukšot garīgas mācības, veselības un personības attīstības skolas. "Tas būs pats svarīgākais punkts cilvēces attīstībā progresa virzienā," noslēdz savu vēstījumu tibetietis.

Tomēr zinātnieki joprojām ir pārliecināti, ka bailes no pasaules gala ir nepamatotas. "Jauna informācija liecina, ka senie maiji neizdarīja apokaliptiskus pareģojumus" resurss LiveScience citē Centrālamerikas pētniecības institūta direktoru Marčello Kanuto.

Daudzi pētnieki ir vienisprātis, ka maiji būtu izstrādājuši jaunu kalendāru, ja vien viņu civilizācija pastāvētu pietiekami ilgi.

Foto galerijā: dažādu mākslinieku fantāzijas par pasaules gala tēmu, kas apkopotas Tomasa Laurinaviča blogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!