Foto: Kadrs no video

Kristiešu sludinātājs Džons Makternans (attēlā) paziņojis, ka dievs sistemātiski iznīcina Ameriku, sūtot tai dažādas katastrofas, piemēram, vētru "Sendija", jo valsts pārāk toleranti izturas pret homoseksuāliem cilvēkiem.

"Abi (prezidenta amata) kandidāti atbalsta homoseksuālismu. Ameriku pārvalda politiski spriedumi, un baznīca par tiem nezina," kaismīgais seksuālo minoritāšu pretinieks pavēstījis savā mājaslapā.

Makternans arī lieto reliģiskus jēdzienus, lai izskaidrotu, kāpēc vētra plosās tieši tagad - pagājis tieši 21 gads kopš "ideālā vētra" 1991. gadā skāra Jaunangliju.

"21 gads veidojas kā septiņi reiz trīs, kas ir svarīgs dieva skaitlis. Tas ir perfekti, jo dievs ir trīsvienība, bet skaitlis septiņi ir perfekts pats par sevi," uzskata sludinātājs.

Šis nebūt nav pirmais gadījums, kad ticības karotājs saista dabas katastrofas ar gejiem. Līdzīgus secinājumus Makternans izdarījis par viesuļvētrām "Katrīna" un "Aizeks", kas ar septiņu gadu intervālu plosījās Ņūorleānā.

Pēc viņa domām, viesuļvētras izraisīja geju festivāls Southern Decadence, kura dēļ dievs "pielika punktu šīs pilsētas ļaunumam".

Makternana viedokli atbalsta arī citi kristiešu sludinātāji, piemēram, pagājušajā gadā Amerikas Ģimeņu asociācijas līderis Basters Vilsons arī vainoja geju festivālu Ņūorleānas izpostīšanā. Līdzīgi uzskata sludinātāji Riks Džoiners un Pets Robinsons.

Robinsons izteicies, ka homoseksualitātes akceptēšana izraisīs viesuļvētras, zemestrīces, tornado, teroristu uzbrukumus un "iespējams, meteora nokrišanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!