Foto: Publicitātes foto
Neizskaidrojama lietu pazušana visnepiemērotākajos brīžos un pēkšņa to parādīšanās, nepārtrauktu neveiksmju sērijas, veselības pasliktināšanās un citas ķibeles cilvēkiem nereti liek aizdomāties par iespējamo ļauno garu klātbūtni mājvietā.

Šai sakarā tautas dziednieks un taro kāršu speciālists Ilmārs Briedis (attēlā) skaidro, kādi ir negatīvās enerģijas rašanās iemesli, kā arī dod padomus, kā no tās atbrīvoties.

"Negatīvā enerģija var tik pārmantota, nopērkot īpašumu, kurā iepriekšējie saimnieki bieži ir strīdējušies. Tādējādi tā traucēs arī jaunajiem saimniekiem.

Tāpat negatīvā enerģija var rasties, ja mājā nomirst cilvēks, kas bijis garīgi pieķēries šai vietai. Šai sakarā iesaku pie sienām neturēt arī aizgājēju fotogrāfijas, kā arī bērēs uzņemot attēlus nedrīkst turēt kopā ar citām bildēm albumos. Būtiski ir arī aizklāt spoguļus pēc mājinieka nāves, jo arī caur tiem mājvietā var ienākt negatīvā enerģija no astrālās pasaules," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Briedis.

"Dzīvošanu mājoklī var traucēt arī skauģu un nelabvēļu nobūrums un āderu negatīvais starojums, kas īpaši izpaužas, ja cilvēks to neņem vērā, piemēram, gadiem guļot uz  āderēm vai to krustpunktiem.

Negatīvā enerģija noteikti radīsies, ja māja ir uzcelta uz apbedījumu vietām, kapiem. Kā arī šeit var pieminēt transporta satiksmes ceļus, kas bieži vien saistīti ar satiksmes negadījumiem. Piemēram, pietiek arī ar smiltīm vai granti, kas atvesta no kapu zonas," skaidro dziednieks.

Lai atbrīvotos no negatīvās enerģijas, nesen iegādātais vai jau esošais miteklis obligāti jāattīra.

"No mājas vai dzīvokļa jāizmet viss vecais un liekais, kas ir novecojis, jo tas veido disharmoniju starp cilvēkiem, dabu un lietām. Mājoklī nedrīkst turēt vecus vai nelietojamus apavus, vecus un neejošus pulksteņus, vecas, nokaltušas puķes, ieskaitot ikebanas, kuras vispār nav vēlams turēt dzīvojamās telpās. Šeit jāpiemin, ka drīkst turēt istabas augus ar pozitīvu enerģiju.

Pret negatīvo enerģiju labi palīdz arī rituāli pasākumi -  istabas vidū jānoliek trauks ar sāli, kurā ir aizdegta svecīte. Tai ir jāizdeg līdz galam, un pēc tam telpa jāizvēdina. Ieteicams to darīt pusnaktī un pilnmēness laikā.

Savukārt nopērkot jaunu apbūves gabalu, stūros pa perimetru jāierok gaišas krāsas akmeņi. Tie palīdzēs aizsargāt teritoriju no ļauniem cilvēkiem un kaitēkļiem," iesaka Briedis.

Tāpat pret ļaunumu var cīnīties arī ar dabas veltēm.

"Pret ļaunumu tieši strādā arī sen aizmirstais aizsardzības simbols  - pīlādzis. Tā zariņš jānovieto virs ārdurvīm un virs garāžas durvīm.

Vēl, lai mājās neienāktu negatīvās enerģijas, būtu vēlams istabās pakarināt parasto nātru, vērmeļu vai asinszāļu pušķīšus," stāsta dziednieks.

Tāpat negatīvo enerģiju likvidēšanai Briedis iesaka arī kādu nedaudz sarežģītāku metodi, kuras pielietošanai gan jāpievērš nedaudz lielāka rūpība.

"Mājokli vēlams attīrīt pusnaktī un pilnmēness laikā ar baznīcas vai parastajām svecītēm,  kuru lielumu izvēlas tā, lai tas pietiktu attīrīšanas laikam un brīdim pēc tam. Svecei jāizdeg pilnībā.

Mājokli sāk attīrīt no ieejas durvīm pulksteņrādītāja virzienā. Ja tam ir vairāki stāvi vai pagrabs, jāsāk no tiem. Nekādā gadījumā attīrīšanas laikā nedrīkst krustoties attīrīšanas ceļi.

Pieminot iepriekš minēto pulksteņrādītāja virzienu, mitekli sāk attīrīt, nepaejot garām ne tualetei,  ne pieliekamajam, ne arī vannas istabai. Attīrīšanu veic ar sveci, pārmetot trīs krustus un noskaitot Tēvreizi vai citus dievvārdus pie sevis domās vai čukstus.

Ja telpā ir vairāk kā četri stūri, tad jāapstrādā jebkurš stūris, ieskaitot logu ailes un durvju nišas. Tas pats jādara arī ar spoguli.

Attīrīšanu nobeidz pie ārdurvīm, ar seju pret telpu izsakot dievvārdus un trīs reizes pārmetot krustu. Pēc tam sveci novieto tā, lai tā nodegtu līdz galam, ievērojot ugunsdrošības noteikumus.

Vēl var piemetināt, ka labi būtu papildus izkvēpināt mājokli ar kūpošu kadiķa zariņu. Un beigās miteklis noteikti jāizvēdina," iesaka dziednieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!