Pasaules gals, kuru daudzi saskaņā ar maiju kalendāru paredz šā gada 21. decembrī, tomēr nepienāks, paziņojis kanādiešu astrologs Tims Stīvenss.

Stīvenss atzīmē, ka iespējamība sagaidīt pasaules galu 21. decembrī ir tikpat liela, kā jebkurā citā dienā vai gadā.

"Novēlu priecīgus Ziemassvētkus visiem tiem, kas tic maiju pareģojumam par pasaules galu. Tiksimies otrā pusē - pēc 21. decembra," žurnālistiem pavēstījis pazīstamais astrologs.

Stīvenss tāpat atklājis, ka saņem daudz vēstuļu ar lūgumiem pastāstīt par planētu stāvokļa pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem 21. decembrī.

Pēc viņa vārdiem, tikai šajā dienā būs vērojami 13 dažādi planētu aspekti, kas ir vidējs skaitlis katrā mēnesī kopš Saules sistēmas izveidošanās.

"Ja ņem vērā arī aspektus ar Mēnesi, decembrī to kopējais skaits būs 94. Arī tas ir praktiski normāls ikmēneša rādītājs. Tāpēc teikt, ka šajā mēnesī pasaule pārstās pastāvēt, būtu ļoti kļūdaini. Ja nu vienīgi pasaules galu neizraisīs kāds viens atsevišķs planētu stāvokļa aspekts," spriež astrologs.

Daudzviet pasaulē cilvēki jau aktīvi gatavojas pasaules galam, piemēram, Ukrainas pilsētā Simferopolē atklāts īpašs šim notikumam veltīts sagatavošanās centrs, bet Tomskā, Krievijā, pārdošanā nonāks pasaules gala sagaidīšanas komplekti.

Šajos 890 rubļus vērtajos komplektos, kuru tirgošanu gan mēģina apturēt, ietilpst atgādnes kartiņa gadījumam, ja tās īpašnieks zaudē atmiņu, šprotes, degvīns, griķi, sveces un sērkociņi, blociņš uz zīmulis vēstījumu atstāšanai nākotnei, spēļu apraksti laika īsināšanai, pirmās palīdzības aptieciņa, virve un ziepes.

Pēdējie atribūti acīmredzot paredzēti tiem, kurus gaidāmais notikums pamudinātu pašus aiziet no dzīves pakaroties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!