Ja paskatās ceļojumu, bērnu vai ballīšu fotogrāfijas Latvijas sociālajos tīklos, kļūst skaidrs, ka vairumam cilvēku fotoaparātu rokās ņemt ir jāaizliedz. Taču briti kā pašironiskāka nācija spērusi soli tālāk, tāpēc oficiāli sarīkojusi konkursu par tizlāko fotogrāfiju.

Konkursu sarīkojis portāls Red Cloud Days, kas piedāvā apmācības jaunajiem fotogrāfiem un visiem entuziastiem, un uz to bija iesūtītas vairāk nekā 400 ārkārtīgi neveiksmīgas fotogrāfijas, no kurām ekspertu komisija izvēlējās desmit vistizlākās.

Lielākoties tās ir miegainas bildes, kuru autors nav spējis objektu trāpīt kadrā, citos gadījumos objektīva redzeslokā iekļuvuši fotogrāfa pirksti, pavisam zaļi kaķi, vairākās bildēs šķiet, ka ir sācies citplanētiešu uzbrukums un tā tālāk.

Par uzvarētāju šajā konkursā kļuva Stjuarts Makgī (McGhee), kurš bija centies nofotografēt savu meitiņu Džasmīnu.

"Esmu ārkārtīgi pārsteigts par savu uzvaru. Ģimene un draugi man vienmēr teikuši, ka esmu slikts fotogrāfs, bet šī uzvara mani oficiāli padara par Lielbritānijas sliktāko fotogrāfu," savu "panākumu" komentējis Stjuarts.

"Šī bilde ar mūsu meitu Džasmīnu ģimenē tiek saukta par dēmona mazuļa fotogrāfiju, un mēs par to smejamies ik reizi, kad to apskatām. Mana sieva ir nopirkusi vismodernāko foto aprīkojumu, bet man nav ne mazākās jausmas, kā ar to apieties," skaidrojis Stjuarts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!