Foto: Mango

Februārī uz teātra skatuves atgriezīsies aktrise Agnese Zeltiņa (attēlā) – viņa septiņus gadus nav spēlējusi teātrī un sarunā ar izklaides portālu Mango neslēpj, ka ir ļoti laimīga par iespēju atkal to darīt.

Februārī Zeltiņu varēs redzēt uz režisores Gaļinas Poļiščukas vadītās Teātra observatorijas skatuves - viņa atveidos Stellu Tenesija Viljamsa populārā darba Ilgu tramvajs iestudējumā, kurā Zeltiņa aizvietos šobrīd uz ārzemēm devušos aktrisi Maiju Doveiku. 

"Jā, es atgriežos uz skatuves pēc septiņu gadu ilgas pauzes, un esmu par priecīga un sajūsmā," stāsta aktrise, bet kā iemeslu sadarboties tieši ar Teātra observatoriju viņa skaidro šī teātra ne tik piesātināto repertuāru.

"Man būtu grūti pēc šādas pauzes atgriezties repertuāra teātrī, jo tā ir liela mašinērija, kurā es vairs nespēju būt, jo es esmu izbaudījusi brīvību, bet Teātra observatorijā ir mazāks repertuārs," stāsta Zeltiņa.

Pirms trim gadiem Zeltiņa saņēmusi piedāvājumu no Dailes teātra, kurā viņai piedāvāts uzreiz piedalīties piecās izrādēs, bet toreiz aktrise filmējusies Krievijā un šo piedāvājumu nav pieņēmusi.

Arī Poļiščuka viņai vairākkārt izteikusi piedāvājumus, kurus līdz šim Zeltiņa nebija pieņēmusi gan Krievijā notiekošo filmēšanu dēļ, gan dēļ darba pie Mika Ozoliņa režisētās filmas Es gribu tavu meiču, kuras uzņemšana notika ASV.

"Kad Gaļina man Zālamana pēdējās mīlas pirmizrādes vakarā ceturto reizi izteica šādu piedāvājumu, es sapratu, ka tā, iespējams, ir mana pēdējā iespēja, jo vairāk mani var neaicināt - neviens nav neaizvietojams. Tāpēc piekritu," stāsta Zeltiņa.

"Pirms tam Stellas lomā izrādē ir bijušas četras aktrises, tāpēc tas ir liels izaicinājums ielekt šajā lomā 238. izrādē, uz kuru zāle vienmēr ir pārpildīta," atzīst aktrise un atklāj, ka sadarbībā ar Poļiščuku top arī kāds cits projekts ar "izcilu materiālu", kas uz skatuves nonāks aprīlī.

"Pēc tik ilga pārtraukuma atgriežoties teātrī, es šīs lietas redzu citādi - tas vairs nav ikdienas darbs, bet kaut kas ar citu vērtību, un es to spēju novērtēt. Es nesaku, ka tagad darīšu tikai to, bet šobrīd esmu iekšā mēģinājumos un jūtos ļoti gandarīta," sarunā ar Mango stāsta Agnese Zeltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!