Foto: LETA
Sestdien, 28. janvārī, Vecrīgā pulcējās vairāk nekā divi simti cilvēku, kuri atzīmēja Šerloka Holmsa 158. dzimšanas dienu. Aptuveni piecpadsmit no viņiem bija iejutušies leģendārā detektīva tēlā, bet citi bija tērpušies viņa laikabiedru kostīmos.

Latvijas "Šerloku Holmsu" gājiens sestdien norisinājās maršrutā Esplanāde - Brīvības iela - Brīvības piemineklis - Līvu laukums - Doma laukums – Jauniela, kurā slavenajā padomju televīzijas seriālā Šerloka Holmsa piedzīvojumi bija pārtapusi par detektīva dzīvesvietu – Beiketrstrītu 221b.

Kā portālam DELFI izklaide pastāstīja aģentūras PR-Līnija direktore Vladislava Galkina, lai gan bija ļoti auksts, pasākuma organizatori to uzskata par izdevušies. Uz Rīgu bijis aicināts arī minētā seriāla titullomas atveidotājs Vasīlijs Ļivanovs, taču veselības problēmu dēļ viņš nav varējis pasākumu apmeklēt.

Tiesa, viņš solījis Latviju apmeklēt nākamgad, jo organizatori plāno Holmsa dzimšanas dienu Rīgā svinēt katru gadu.

"Precīzu dzimšanas datumu Šerloks Holms nav norādījis, bet pieņemts, ka tas bija janvārī. Tieši tāpēc 2012. gada janvārī Rīgā pirmo reizi svinēja Šerloka Holmsa 158 gadu jubileju," stāsta Galkina.

Pasākuma ietvaros bez "Šerloku Holmsu" gājiena notika arī tējas dzeršana kopā ar misis Hadsoni, izmeklēšanas spēle, angļu suņu parāde un citas atrakcijas. Bija plānots, ka Jaunielā tiks uzstādīts arī Šerloka Holmsa piemineklis, taču Rīgas dome pagaidām par šādu ideju izsakās izvairīgi – esot nepieciešama pārāk ilga saskaņošana...

Īpaši par godu Artūra Konana Doila slavenākā literārā varoņa dzimšanas dienai ir izveidota arī mājaslapa, kurā cita starpā apkopoti kadri no Igora Masļeņikova seriāla un autentiskajām filmēšanas vietām Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!