Foto: LETA

Trešdienas, 5. oktobra, vakarā LTV televīzijas spēlē Es varu būt premjerministrs viesojās bijušais ministru prezidents Ivars Godmanis (attēlā), kurš cita starpā atzinās, ka mēdz nelegāli lejuplādēt filmas.

Godmanis raidījuma laikā sarunās ar jauniešiem atzina, ka ir nelegāli lejuplādējis filmas, bet savu rīcību attaisnoja, skaidrojot, ka filmu ielādēšana tikai privātām vajadzībām neesot nekas krimināls.

"Ja es tās filmas pavairotu un pārdotu tālāk, tad varētu runāt par kriminālām darbībām," norādījis Godmanis, kura atzīšanās guva studijas viesu atzinību un piekrišanu, jo paceltās rokas liecināja, ka vairums zālē sēdošo cilvēku dara tāpat.

Šis Godmaņa publiskais paziņojums ne pa jokam satraucis ierakstu kompānijas Mikrofona ieraksti vadītāju Guntaru Raču, kurš uz bijušā premjera paziņojumu reaģējis ar asu ierakstu Doremi mājaslapā.

Račs uzskata, ka politiķis ar šādu atklāsmi licis secināt, ka zagtas mantas iegūšana un bezmaksas lietošana nav nekas krimināls.

"Kā būtu, ja es paņemtu cienījamā Godmaņa automašīnu un izmantotu to personīgām vajadzībām, un piedāvātu to bez maksas lietotot arī visiem citiem, kam rodas tāda personīga vajadzība? Vai es kādam būtu ko nodarījis pāri? Vai manas nesavtīgās darbības būtu kriminālas? Sekojot bijušā premjera loģikai, nē. Es taču to lietoju tikai savām personīgajām vajadzībām un tālāk nevienam nepārdevu," raksta Račs.

Viņš atzinis, ka tas viss būtu komiski, ja vien to nesacītu tāda līmeņa amatpersona - bijušais premjerministrs, kurš šobrīd ir Eiroparlamenta deputāts.

"Tas, ka tas notiek, ir vispārzināms fakts. Taču apgalvot, ka tas ir normāli, nozīmē šādas darbības atbalstīt un teikt, ka neievērot likumus un citu cilvēku tiesības par savu darbu saņemt atlīdzību, tas ir normāli. Varbūt arī "mazliet nemaksāt" nodokļus ir normāli? Varbūt "mazliet nozagt" no valsts ir ok? Varbūt tieši tāpēc mēs esam , tur kur mēs esam," par likumsakarībām prāto Račs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!