Foto: Mango

Kad TV3 muzikālajā spēkošanās šovā Koru kari 2 bija sadalītas balvas un noskaidrots, ka šajā sezonā uzvarējis Ievas Kerēvicas Madonas koris, visi koristi, šova tehniskie darbinieki, administratori un daži žūrijas pārstāvji devās uz Baltezeru, kur norisinājās vērienīga Koru karu noslēguma ballīte.

Ballīti atklāja šova Koru kari režisore Dita Torstere, kas kopā ar šova galveno administratori Elitu Sapuli piešķīra koristiem dažādus titulus, kā arī sumināja Madonas zaļās krāsas kori.

Atbrīvojies no uzvalka, uz ballīti ieradās arī pastāvīgais žūrijas pārstāvis, diriģents Ints Teterovskis, kas tik ļoti pieradis pie paša veidotās frizūras, ka pēc šova tiešraides steidzās izjaukt friziera veidoto matu sakārtojumu un sabužināt matus ierastajā kārtībā. Vēlāk svinību norises vietā ballētājiem pievienojās arī operdziedātājs Jānis Apeinis, kurš vislabāk jutās simpātiskās Cēsu kora dalībnieces Gunitas Aļļenas sabiedrībā.

Savukārt, lai arī dzeltenā prese mēļoja, ka dziedātāja Liene Šomase lolo siltas jūtas pret ģimenes tēvu, dziedātāju Andri Ērgli, Šomase Koru karu ballītē bija kopā ar savu draugu Mārtiņu Samuli.

Kādreizējā grupas Jumprava sastāva dalībnieki Ingus Ulmanis, Aigars Grāvers un Aigars Krēsla negrozījās vis mūsdienīgos deju ritmos, bet gan sirsnīgi apspriedās. Lai arī Jēkabpils koristi dejoja līdz pēdējam spēku izsīkumam un ik pa laikam kora stiprais dzimums uzsauca tostu visiem šova dalībniekiem, koristi sarunā ar izklaides portālu Mango paguva pastāstīt, ka koris ar tā vadītāju Aigaru Grāveru nopietni nolēmuši īstenot Jēkabpils kora labdarības mērķi. "Rīkosim koncertus Jēkabpilī un par ieejas biļetēs iegūto naudu gribam iegādāties solīto busiņu Jēkabpils Dienas aprūpes centram," atzina Jēkabpils koristi.

Koru karu noslēguma ballītē koristi nebeidza spiegt, dziedāt un dejot līdz pat rītam. Mango sastaptie pērnā gada Koru karu otrās vietas ieguvēji - Olgas Rajeckas Lielvārdes violetās krāsas kora puiši - atklāja, ka viņi ir bēdīgi, jo visi nez kāpēc ir aizmirsuši iepriekšējā šova varoņus.

Runājot par iespēju organizēt šovu Koru kari 3, Ints Teterovskis atzina:"Ja tas nes labumu arī pēc šova gan koriem, gan skatītājiem, kas iet uzkoru koncertiem, tad tā ir atbilde. Protams, ir jautājums, kā tasietekmēs nākotnē Dziesmu svētkus un mūsu Eiropas un pasaules pienākumusargāt a capella dziedāšanu, kas Koru karos ir ļoti relatīvi."

Savukārt šova režisore Dita Torstere atklāja, ka vēl pāragri runāt par nākamo šovu Koru kari 3, jo viss atkarīgs no ekonomiskās situācijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!