Foto: Mango

Sestdienas naktī populārākajā geju izklaides vietā Rīgā – klubā XXL – risinājās jau astotais ikgadējais starptautiskais geju skaistumkonkurss Mr. Gay Baltica 2010, kurā piedalījās seši simpātiskākie Baltijas homoseksuāļi.

Katru Baltijas valsti konkursā pārstāvēja divi puiši - Latvijas geju godu aizstāvēja skaistuļi ar segvārdiem Laims un Zaķis, no Igaunijas bija ieradušies Madis un Martins, bet lietuviešus pārstāvēja Juliuss un Maiks.

Konkursa dalībniekiem bija jāpiedalās piecos uznācienos, no kuriem visinteresantākie bija mājasdarbu demonstrējumi. Lai gan vairums puišu bija izvēlējušies dejot striptīzu, divi no konkursa dalībniekiem bija gājuši citu ceļu - Latvijas pārstāvis Laims sevī bija saskatījis dziedātāja talantu un izpildīja kādreiz tik populārās puišu grupas Backstreet Boys hitu I Want it That Way, bet igaunis Madis, tērpies apspīlētā triko un enerģiski kustinot pēcpusi, sniedza rītarosmes paraugdemonstrējumus.

Puišu priekšnesumus vērtēja starptautiska žūrija, kurā Latviju pārstāvēja Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja un kluba Purvs pārstāve Iveta, Igauniju - Sauna 69 saimnieks un geju kluba Angel direktors, no Lietuvas žūrijā piedalījās divi Kauņas geju asociācijas pārstāvji, bet žūrijas vadītājas pienākumus bija uzņēmusies Latvijas stiliste un grima māksliniece Jolanta Reihmane.

Par šī gada "misteru geju" kļuva Igaunijas pārstāvis Martins, bet "vicemistera" godu izpelnījās lietuvietis Maiks.

Pasākuma orgnizatori izklaides portālam Mango atklāja, ka uz šo seksuālo minoritāšu sabiedrībā visnotaļ svarīgo notikumu ielūgums bija nosūtīts arī Rīgas mēram Nilam Ušakovam, kura pārstāve gan pāris dienas pirms konkursa pasākuma organizatorus informējusi, ka mērs šādus privātus pasākumus neapmeklējot. Tāpat uz konkursu neieradās oficiāli uzaicinātais kultūras ministrs Ints Dālderis.

Mango jau ziņoja, ka pagājušā gada konkursā uzvaras laurus plūca un galveno balvu - 1000 eiro un iespēju piedalīties starptautiskajā konkursā Mr. Gay Europe 2009 - ieguva Lietuvas pārstāvis Dariuss.

Galerijā: neliels ieskats konkursa Mr. Gay Baltica 2010 norises gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!