Foto: Mango

Pazīstamais pašmāju uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš (attēlā) jau mēnesi atrodas Sidnejā, uz kurieni pārvācies kopā ar kuplu radinieku pulciņu, un arī Ziemassvētkus atzīmēs, gozējoties Austrālijas saulītē.

"Te ir silts un saulains, es atpūšos, braukāju pa jūru, gozējos saulītē. Taču arī īsta, izpušķota eglīte mums jau ir, un Ziemassvētkos gatavojamies iet uz baznīcu," no Austrālijas izklaides portālam Mango ziņo Krūmiņš.

Viņš saulainajā valstī iecerējis palikt visu ziemu, bet marta beigās, kad ziema savukārt iestājas tur, braukt atkal mājās.

Uzņēmējs smejas, ka Ziemassvētku iepirkšanās trakums viņam laimīgā kārtā šogad ies secen, jo par dāvanu iegādi rūpējas ģimenes sieviešu kārtas pārstāves. Tomēr naudīgais uzņēmējs uzskata, ka Ziemassvētki nudien nav tas laiks, kad ar dārgām dāvanām demonstrēt savu pārticību.

"Nu nevar zem eglītes nolikt "konvertiņu"! Tāpat kā nevajadzētu dāvināt nederīgas vāzes - labāk izvēlēties kaut ko praktisku un saņēmējam noderīgu. Piemēram, ideāla dāvana ikvienam varētu būt šalle vai grāmata," uzskata uzņēmējs.

Viņš uzskata, ka no dāvināšanas prieka Ziemasvētkos nevajag arī pavisam atteikties - viņš ik gadu ar kādām veltēm iepriecina Latvijas bērnu namus, bet pats par labāko dāvanu svētkos uzskata labas atzīmes mazbērnu liecībās.

"Dāvināt vajag, jo cik tad mums, latviešiem, ir to svētku - Ziemassvētki, Jaungads, Lieldienas un Jāņi. Dzimšanas dienas es nesvinu, jo, tā kā katru gadu palieku vecāks, tā nav nekāda priecīgā diena," smejas Krūmiņš.

Uzņēmējs ar ģimeni jau ļoti labi iejuties Sidnejā - viņš sadraudzējies ar vietējiem latviešiem un regulāri piedalās Austrālijas latviešu tusiņos biedrības namos un baznīcās. Lai arī ir Ziemassvētku laiks, Krūmiņam māju pagaidām nepietrūkst.

"Agrāk mani, uz kādu laiku aizbraucot, drīz domas vilka atpakaļ uz Latviju, bet nu esmu ieciklējies tā, ka gada auksto periodu pavadu ārzemēs. Līdz aprīlim Latvijā nav, ko darīt, un, ja man kļūs garlaicīgi, labāk paceļošu tepat, piemēram, labprāt apskatītu Filipīnas pēc plūdiem. Vasarā gan atbraucu uz Latviju, un prom mani no šejienes neviens nevar dabūt," stāsta uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!