Foto: stock.xchng
Onānisms jeb masturbācija ir viens no mīklainākajiem cilvēka seksualitātes elementiem – vieni uzskata, ka onānisti tiks "sisti ar aklumu", citi to nedara, jo baidās iztērēt dzīves laikam paredzēto spermas limitu, taču eksperti šo nodarbi sauc par tikpat veselīgu kā zobu tīrīšanu no rītiem.

Pirmkārt, masturbācija palīdz novērst onkoloģiskās slimības. 2003. gadā austrāliešu zinātnieki pierādīja, ka vīrieši, kuri orgasmu sasniedz vismaz piecas reizes nedēļā (vienalga - ar partnera palīdzību vai bez tās), par 30 procentiem retāk nekā pārējie slimo ar prostatas vēzi.

Otrkārt, ar gadiem muskuļu tonuss pazeminās, tāpēc regulārs sekss un masturbācija nostiprina iegurņa muskulatūru, kas savukārt ir laba profilakse cīņā pret erektilo disfunkciju un urīna nesaturēšanu.

Treškārt, masturbācija stundu pirms randiņa palīdzēs dzimumakta laikā noturēties ilgāk, protams, ja jums ir problēmas ar priekšlaicīgu ejakulāciju. Tāpat regulāri treniņi palīdz arī labāk pašam sevi kontrolēt, pēc vajadzības paātrinot vai palēninot orgasma tuvošanos.

Ceturtkārt, ejakulācija palielina hormona kortizola līmeni. Nelielās devās šis hormons palīdz regulēt un uzturēt kārtībā imūnsistēmas darbību, un tādējādi masturbēšana cita starpā nostiprina arī imunitāti.

Visbeidzot, masturbācija veicina dofamīna un oksitocīna (tās ir vielas, kas uzlabo garastāvokli) izdalīšanos. Šīs vielas galvas smadzenēs aktivizē baudas centrus, cilvēku padarot optimistiskāku un uzlabojot viņa vispārējo noskaņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!