Portāls Mango saņēma sašutuma pilnu vēstuli, kurā jauna māmiņa Ilona Tupiņa apraksta savus sestdienas nakts "piedzīvojumus", kad viņai Vecrīgā ar gāzes pistoli uzbrucis LNT raidījuma Mājokļa jautājums vadītājas Baibas Zvaigznītes vīrs, bet pati TV zvaigzne (attēlā) par cietušajiem ņirgājusies.

"Mūsu labam draugam bija dzimšanas diena, kuras svinības tika turpinātas bārā Cuba. Tā kā pulkstenis bija jau ap 24.00, automašīnu izlēmām novietot Vecrīgā. Diemžēl ilgi uzkavēties pasākumā nevarējām, jo 1. janvārī mums piedzima meitiņa, tāpēc jau ap pusdiviem mēs ar vīru devāmies uz māju pusi. Tā kā es alkoholu nelietoju, jo bērnu baroju ar krūti, pie stūres sēdos pati. Paguvu pabraukt tikai pāris metrus, kad pie "kaķu mājas" mums ceļu šķērsoja manāmi iereibuši vai apreibuši indivīdi.

Diezgan negaidīti iereibušais vīrietis izdomāja, ka automašīna viņam traucē un spēra pa mašīnas priekšējo daļu ar kāju. Loģisks turpinājums notiekošajam bija tas, ka mans vīrs uzreiz izlēca no automašīnas un gāja skatīties, vai kaut kas nav bojāts, un, protams, pateikt arī pāris jaukus vārdus vaininiekam.

Pēc tam es redzēju, kā mans vīrs izkāpj un uzreiz saķer galvu, un nokrīt uz ceļiem. No autovadītāja sēdekļa skats bija pabriesmīgs, un es nesapratu, kas ir noticis. Arī es izsteidzos no mašīnas ar telefonu rokā, jo vēlējos veikt zvanu uz policiju. Tai brīdī arī es sajutu, kas ir noticis, jo man sejā šis vīrietis kaut ko iepūta. Skaidrs, ka tā bija asaru-piparu gāze. Uz manu jautājumu "Kāpēc!?" sekoja atbilde no tēmas "Vecrīga domāta gājējiem!"

Uz manu sašutumu, ka man jābrauc mājās barot bēbis un es nezinu, kādu iespaidu tas atstās, notika klaja ņirgāšanās no sievietes puses, kura izvilka arī savu gāzes baloniņu un vēlreiz pūta manā virzienā - šoreiz gan trāpīja uz krūtīm un rokām. Vārdu apmaiņas rezultātā un iesaistoties garāmgājējiem, kā arī sievietes pašas nesakarīgajiem tekstiem, ka viņa esot no LNT, es arī sapratu, ka manā priekšā stāv it kā "patīkamā "seja no Mājokļa jautājuma Baiba Zvaigznīte ar savu vīru.

Tālāk no viņas sekoja skaļi teksti, ka viņai pašai esot trīs bērni un ka man, blondīnei, jāiemācās braukt, bet manam vīram esot jānopērk cita vējjaka, jo šī vairs neesot moderna. Domāju, lieki atkārtot, ka šie cilvēki bija manāmi apreibuši vai kā savādāk apdullinājušies un tāpēc uz mūsu repliku par vēlamo policijas iejaukšanos sekoja smiekli un atkal LNT reklāma, bet Zvaigznītes vīrs izvilka gāzes pistoli un lūdza atkāpties.

Saprotu, ka Soprano cienīgs sižets, arī man pašai situācija šķiet līdz absurdam stulba. Protams, viņi aizgāja, bet mēs savukārt uzrakstījām iesniegumu policijā. Policijas telpa bija jāvēdina, tā kā varat paši iedomāties, kāda bija gāzes koncentrācija apģērbā, un izsecināt, kādi mēs ieradāmies mājās pie mūsu zīdaiņa.

Ja to būtu paveikuši vietējie "urlas" ar trīs klašu izglītību, mēs savu sāpi norītu, jo ko gan no tādiem var prasīt, bet tā kā te bija publiski tēli - esam vienkārši šokā."

Ja arī jūs esat redzējis vai piedzīvojis ko neparastu, aicinām savus aprakstus, foto vai video materiālus nosūtīt uz e-pastu redakcija@mango.lv - Linča tiesa ir vieta, kur jūs varat izteikties gadījumos, kuros valsts amatpersonas ir bezspēcīgas vai neieinteresētas!

Foto: Jānis Deinats (Fotocentrs).

Foto: AFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!