Foto: Mango

Piektdienas naktī vienā no slavenākajiem Rīgas geju klubiem XXL norisinājās septītais Baltijas geju skaistumkonkurss Mr. Gay Baltics 2009, kurā piedalījās seši simpātiskākie geji no visām trim Baltijas valstīm.

Konkursā uzvaras laurus plūca un galveno balvu - 1000 eiro un iespēju piedalīties starptautiskajā konkursā Mr. Gay Europe 2009 - ieguva Lietuvas pārstāvis Dariuss.

Konkursa žūrijas priekšsēdētāja, Latvijas seksa dīva Ieva Adamss, sarunā ar portālu Mango atzina, ka šogad izvēlēties uzvarētāju bijis daudz grūtāk kā aizvadītā gada konkursā, jo visi konkursanti bijuši lieliski. Lietuvas pārstāvis Dariuss žūriju „paņēmis" ar savu vienkāršību. „Viņš bija samērā neaptēsts, bet ārkārtīgi sirsnīgs un ar atklātu smaidu," par titula Mr. Gay Baltics 2009 ieguvēju iespaidos dalījās Adamss, kura izteica nožēlu, ka viņai pašai neesot nekādu cerību piedalīties šādā konkursā.

Konkursā piedalījās seši pārstāvji no trim Baltijas valstīm, un Latviju konkursā pārstāvēja 28 gadus vecais Alekss un 22 gadu vecais Armano, kuri gan nekādus titulus un balvas neieguva.

Latvijas pārstāvis Alekss (attēlā), kurš strādā tirdzniecības sfērā un vada līzinga noformēšanas nodaļu veikalā 220.lv, bija vecākais konkursa dalībnieks. „Piedalīties konkursā mani pierunāja viens cilvēks, kurš teica, ka man ir tik laba figūra un kādēļ gan man nepamēģināt. Es gan stāstīju, ka būšu vecākais konkursants, bet viņš mani pārliecināja, ka esmu iekšēji drosmīgs cilvēks un to spēju," portālam Mango pastāstīja Alekss, kuram cīņa ar jaunākajiem konkurentiem bijis liels izaicinājums.

Alekss savu seksuālo orientāciju neslēpj. „Pirmkārt, esmu vīrietis un tikai tad homoseksuālis. Man pirmajā vietā ir vīrišķība," atzina Alekss, kurš konkursā kā mājasdarbu prezentēja dažādus karatē paņēmienus. "Ar to es vēlējos lauzt stereotipu, ka geji ir sievišķīgi, dumji un vārgi cilvēciņi, kam svarīgākais ir uzkrāsoties. Es gribu pierādīt, ka geji var būt gudri, spēcīgi un ieņemt augsta ranga amatus. Geji var Latvijas vārdu iznest pasaulē, neskatoties uz savu seksuālo orientāciju. Gejs, pirmkārt, ir vīrietis, kas spēj daudz izdarīt Latvijas un Eiropas labā," savu nostāju skaidroja Alekss, kurš ne reizi nav saskāries ar negatīvu attieksmi par savu netradicionālu orientāciju. „Es neizpaužos ar manierīgumu vai krāsošanos, es negribu izcelt savu gejiskumu - gejs es būšu tikai ar geju, bet uz ielas es būšu normāls cilvēks."

Otrs Latvijas pārstāvis, interjera dizaineris Armando, portālam Mango atzina, ka viņu piedalīties konkursā pierunājuši draugi, ar ko kopā viņš izklaidējas dažādos klubos. Puisis savu homoseksuālo orientāciju nav publiski atzinis, un uzskata, ka arī šis konkurss nav viņa netradicionālās orientācijas atzīšana. „Es šo konkursu uztveru kā skaistumkonkursu, kurā paradīt sevi kā aktieri, dejotāju un modeli, nevis geju," skaidroja Armano, kura vecāki nezina, ka dēls piedalās geju skaistumkonkursā. „Mani vecāki ir pietiekami saprotoši un zina, ka esmu pietiekami traks un piedalos dažādos konkursos."

Pēc raksta publicēšanas vairākos komentāros Mango redakcijai tika pārmesta Latvijas dalībnieka Aleksa teiktā pārfrāzēšana. Lai šos pārmetumus atspēkotu, piedāvājam noklausīties sarunas fragmenta audio ierakstu, lai pārliecinātos, ka rakstītais atbilst paša Aleksa vārdiem.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/20090602-140231.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!