Foto: AFP/Scanpix
Ebreju izcelsmes amerikāņu fotogrāfs Spensers Tuniks, kurš pasaules slavu iemantojis ar savām akcijām, dažādās pasaules valstīs fotografējot kailu cilvēku pūļus, aizvadītajā nedēļas nogalē Izraēlā īstenojis savu kārtējo projektu, vēsta ārvalstu mediji.

Šoreiz mākslinieks kailo cilvēku pūli vienkopus pulcējis Nāves jūras krastā, kas ir zemākais sauszemes punkts pasaulē - šī bija pirmā Tunika akcija šajā reģionā, bet, gatavojoties projekta īstenošanai, fotogrāfs neslēpa, ka vienīgais iemesls, kādēļ viņš līdz šim nebija bildējis Izraēlā, bija pasūtījumu trūkums.

Situācija mainījās šī gada pavasarī, kad mākslinieks saņēma piedāvājumu no Herclijas starpdisciplīnu centra, kura studenti diplomdarba ietvaros nosprieduši, ka šāda veida kailfoto kļūs par lielisku Izraēlas reklāmu ārpus tās robežām.

Tāpat šī projekta mērķis ir pievērst starptautiskās sabiedrības uzmanību Nāves jūras, kam draud izsusēšana, ekoloģiskajām problēmām un atzīt šo dabas objektu par vieno no septiņiem mūsdienu pasaules brīnumiem.

Tiesa gan, Izraēlas valdība Tunika projektu vērtējuši ļoti atturīgi, paužot uzskatu, ka šādā veidā "svētā zeme" atgriezīsies Sodomas un Gomoras laikos, bet, neraugoties uz šo viedokli, fotogrāfa aicinājumam piedalīties vērienīgajā akcijā atsaukušies vairāk nekā tūkstotis izraēliešu.

Galerijā: ieskats Spensera Tunika realizētajos projektos pie Nāves jūras un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!